Marína Kráľovičová oslávila jubileum

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 6. júla 2017, 14:10
  • Autor:am

Prvá dáma slovenského herectva Marína Kráľovičová oslávila začiatkom júna výnimočné životné jubileum. Keďže je čestnou občiankou mesta Piešťany a má k nemu i výnimočne vrúcny vzťah, Dom umenia sa aj na jej počesť rozhodol zorganizovať výstavu.


Marína Kráľovičová v Dome umenia. (Autor: am)

Na slávnostnej finisáži, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok 29. júna, M. Kráľovičovej mnohí prítomní popriali najmä dlhotrvajúce zdravie. Pred vinšovníkov predstúpila s tradičným elánom, poďakovala a zarecitovala aj úryvok zo Sládkovičovej Maríny. „Ja sa v Piešťanoch vždy cítim úžasne. Viem, čo ma tu čaká, a viem, že budem ešte ďalej žiť, pretože sa tu bahním,“ povedala M. Kráľovičová, ktorá na svoje jubileum dostala pobyt v kúpeľoch darom od mesta a už je tu, ako priznáva, päťdesiaty raz.
„Ľudia sú tu úžasní. Kedysi sem aj Slovenské národné divadlo chodievalo veľmi často hrávať, nie ako teraz, raz za čas. Pravidelne sme sem prichádzali… ja som vlastne Piešťanka! Naučila som sem chodiť muža, deti, vnúčence,“ skonštatovala s úsmevom herečka.

Po slávnostnej časti programu sa prítomní presunuli do foyeru, kde prekrojili aj tortu k životnému jubileu herečky. „Energia, dobrota a vnútorná sloboda, ktorá je veľmi dôležitá, to je to, čo ju charakterizuje a mnohí si z toho berieme príklad. Preto som veľmi šťastná, že pani Marína prišla do Piešťan aj so svojou rodinou,“ uviedla Edita Bjeloševičová, riaditeľka Domu umenia.

Okrem M. Kráľovičovej tento rok oslávil 90. narodeniny aj ďalší výnimočný umelec, dôverne spätý s Domom umenia, profesor Štefan Nosáľ. Časť výstavy tak bola venovaná aj jemu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava