Decembrová ponuka v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 30. novembra 2015, 09:43
  • Autor:ts DU

Záver roku v Dome umenia bude patriť vianočnému koncertu Slovenskej filharmónie a Speváckeho zboru Lúčnica so sólistami Simonou Šaturovou a Pavlom Remenárom a piešťanskej premiére Radošinského naivného divadla s hrou Zmiešaná štvorhra, ďalej slovenskému premiérovému vystúpeniu Habana Social Club Orquesta musica, komédii Vánoční KAMEŇÁK, filmom Otcovia a dcéry a Pri mori.

Streda 2.12.  o 16.30 a 19.00  h – FILM            Vstupné: 3,50 €


HRY O ŽIVOT: DROZDAJKA – 2. ČASŤ (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2)
Záverečná časť fenomenálnej série o Katniss Everdeenovej (Jennifer Lawrence). V poslednej kapitole nepôjde len o prežitie, ale bude sa bojovať o budúcnosť obyvateľov celého Panemu.
Konečné zúčtovanie s nenávideným prezidentom Snowom (Donald Sutherland) sa blíži. Drozdajka spolu so skupinou najbližších priateľov, vrátane Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peetu (Josh Hutcherson), povedie rebelov v ich boji za slobodu. Jednotka z 13. obvodu sa vydáva na misiu, ktorej cieľom je zlikvidovať prezidenta a skoncovať s jeho tyraniou. Na Katniss však tentokrát čaká omnoho nebezpečnejší nepriateľ ako boli všetci tí z Arény Hier o život.
Réžia: Francis Lawrence
Hrajú: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Julianne Moore, Woody Harrelson
Dobrodružný, akčný USA 2015, slovenské titulky, 135 min., MP-12

Štvrtok 3.12.  o 16.30 a 19.00  h – FILM PREMIÉRA      Vstupné: 4,- €


Vánoční KAMEŇÁK
Starosta Pepan naozaj nemá pokojné Vianoce. Nepreslávi Kameňákov, pretože mu zatrhli unikátny projekt zjazdovky s veľkým skokanským mostíkom na neďalekom Řípe. Nepomohla ani protekcia pána prezidenta. Čím teda na Vianoce prekvapí Kameňákovčanov? Zázraky sa však dejú, zvlášť cez Vianoce. Na miestnom trhu si otvorí stánok najväčšia celoštátna celebrita, televízna veštkyňa Ruža. Tá spásonosne vyveští náhradné riešenie – klzisko! Do sviatočnej mely se pridá vianočný večierok učiteliek s pánskym striptýzom, pátranie po stratenom Kohnovi, inovácia Veselého domu a nájdený pes, ktorému Franta Cloumal dal meno Chuck Norris. A učiteľka Vlastička, stále márne nadbiehajúca Pepanovi, sa vo finále konečne dočká zblíženia s milovaným starostom. Na ľade, ako predpovedala vedma…
Réžia a kamera: F. A. Brabec
Hrajú: Václav Vydra, Dana Morávková, Martin Dejdar, Alice Bendová, Hanka Čížková, Vincent Navrátil, Jaroslav Blažek, Kristína Hrušinská, Václav Upír Krejčí, David Gránský, Dagmar Křížová, Štěpánka Fingerhutová, Ladislav Županič, Pavel Novotný a ďalší
Komédia ČR, česká verzia, 80 min., MP -12

Piatok  4.12. o 19.00 h                                            Vstupné: 5,-€


VIANOČNÝ PROGRAM
Folklórny súbor   SLNEČNICA, Detský folklórny súbor  Slnečnička  
a Ľudová hudba Petra Párničana.

Nedeľa 6.12. o 16.00 h                                           Vstupné: 8,-€


DUO JAMAHA- manželia Osíčkoví a Ozefa Omáčkech

Pondelok   7.12. o 19.00 h                               Vstupné: 15,- / 19,- € , 
VIP vstupenka: 39,-€ + vianočný darček


VIANOČNÝ KONCERT                             
Simona Šaturová – soprán
Pavol Remenár – barytón
Slovenská filharmónia
Jaroslav Kyzlink  – dirigent
Spevácky zbor Lúčnica
Elena Matušová – zbormajsterka
Program:
M.A. Charpentier – G. F. Händel- A.Vivaldi – W. A. Mozart – J. Massenet – G. Donizetti –  G. Verdi – R. Wagner –  Ch. Gounod – G. Rossini – P.I. Čajkovskij – A. Adam – J. S. Bach – J. F. Wade
 
 

Utorok 8.12.  o 16.30 – FILM                              Vstupné: 3,50 €


OTCOVIA A DCÉRY ( Fathers and Daughters )
Dráma v hlavnej úlohe s Russellom Croweom zachytáva vzťah dieťaťa a rodiča, ktorí napriek starým krivdám, ktoré počas života utŕžili sa snažia znovu k sebe nájsť cestu. Slávny spisovateľ a držiteľ Pulitzerovej ceny, po smrti manželky trpí depresiami a duševnou poruchou. Zvádza boj nielen so zdravotnými problémami, ale aj s výchovou svojej dcéry, ktorú nadovšetko miluje.
Réžia: Gabriele Muccino
Hrajú: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Diane Kruger, Jane Fonda  a iní..
USA/Taliansko 2015, české titulky, 116 min., MP-12

Utorok 8.12.  o 19.00 – FILM                              Vstupné: 3,50 €


PRI MORI ( By the Sea)
Príbeh rozpadajúceho sa manželstva v hlavnej úlohe a v réžii Angeliny Jolie Pitt. Do malebného francúzskeho letoviska prichádza americký manželský pár ( spisovateľ Roland – Brad Pitt s manželkou Vanessou – Angelina Jolie Pitt), kde najmä on chce nájsť silu, pokoj a inšpiráciu pre písanie. V susednom byte sa ale usadia dvaja novomanželia a pripomenú im, aké to bolo kedysi …
Hrajú: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud
Romantická dráma USA 2015, anglicky s českými titulkami, 122 min., MP-15

Streda  9.12. o 17.00 h

Štvrtok  10.12. o 10.00 a 17.00 h                       Vstupné: 2,50 €


Vianočný program  žiakov tanečného odboru  Základnej umeleckej školy v Piešťanoch
Súčasťou podujatia sú Vianočné trhy  – umelecké práce žiakov výtvarného odboru.

Piatok 11.12.  o 8.30 h     Organizované filmové predstavenie      Vstupné: 2, 50 €


SPECTRE      
Daniel Craig je späť ako Agent 007. James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácii. Postupne musí rozpliesť zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú  pravdu o SPECTRE.
Réžia:  Sam Mendes
Hrajú: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Belluci, Andrew Scott, Ralph Fiennes, Naomie Harris
Akčný  thriller USA/ UK 2015, slovenské titulky, 150 min. MP-15.     

Piatok    11.12.  o 19.00 h                                   Vstupné: 20,- a 25,- €


HABANA SOCIAL CLUB ORQUESTA MUSICA – Cubana musica No.1
Obľúbená skupina Kubáncov  po prvýkrát na Slovensku!
Kto už navštívil Kubu, mohol spoznať nádhernú kubánsku hudbu. Cez veľké utrpenia kubánskeho ľudu si hudbou udržiavali chuť do života a hovoria, ako majú radi život. Hudba a tanec pre Kubáncov znamená spôsob života a týmto spôsobom vyjadrujú svoje radosti a starosti. Každá ich pieseň je zo života v takom jedinečnom podaní, že obecenstvo sa pri počúvaní ich piesní cíti ako na Karibských ostrovoch.

Táto skupina patrí medzi špičku kubánskej hudby v prostredí začmudených barov od voňavých cigár a horúcich nocí. HABANA SOCIAL CLUB začína svoje latinsko-americké turné na 80 miestach v januári 2016, ale pred začiatkom turné príde ešte v zime v roku 2015 vystúpiť na Slovensko.

HABANA SOCIAL CLUB podľa latinsko-amerických novinárov je vhodný a zaslúžený nasledovník skupiny Buena Vista Social Club. Má veľa piesní, ktoré sa ihneď stávajú hitom tak, ako to bolo u skupiny ich predchodcov Buena Vista Social Club, ktorá sa rozlúčila a ukončila svoju hudobnú dráhu v roku 2014 na Adios turné. Po tejto rozlúčke začala byť Habana Social Club ešte viac populárnejšia.

Viac než polovicu storočia hrajú stále s novými a novými virtuózmi, nakoľko starí zakladatelia už nie sú medzi nami. V jedenásť člennej skupine sa za roky svojej existencie vymenilo viacero ich členov. Spolu hrajú starší aj mladší muzikanti. Clemente Hechevarria a Rubén Gonzáles boli zakladateľmi hudobnej skupiny so základnou myšlienkou: „Život kubánskeho národa sa odzkadľuje v piesňach Kubáncov, ktoré hovoria všetkým ľuďom do srdca. Bez výnimky si ich človek ihneď obľúbi, pretože sú o ľudských citoch. Toto hudobné dedičstvo vyžaduje obrovskú pokoru a zodpovednosť pre nás hudobníkov“.

Počas slovenského turné zažije obecenstvo výnimočnú show s kubánskym korením. HABANA SOCIAL CLUB pri svojich piesňach zahrajú aj akusticky upravené svetové latinsko-americké šlágre. Odznejú aj najväčšie kubánske hity : Flov palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, alebo Se que te amo, ktorú prepracoval aj Ricky Martin.

Tento koncert je pre každú generáciu jedinečný hudobný skvost s autentickou dekoráciou, s kubánskymi tanečníkmi, farebnými kostýmami, s havanskou každodennou zladenou atmosférou. Každé jedno hudobné vystúpenie skupiny Habana Social Club je pre obecenstvo nezabudnuteľným zážitkom.

Pondelok   14.12. o 18.00 h                                   Vstupné: 3,- €


Súkromná základná umelecká škola v Piešťanoch
uvádza Vianočný program

Utorok  15.12. o 19.00 h     PIEŠŤANSKÁ PREMIÉRA      Vstupné: 14,- €


Radošinské naivné divadlo  

Stanislav Štepka:  ZMIEŠANÁ ŠTVORHRA  

Po veľkom javiskovom „historickom dramatickom výlete“ Radošinského naivného divadla a jeho autora Stanislava Štepku (Polooblačno, Sčista-jasna) k päťdesiatemu výročiu RND nasmerovali autor a divadlo svoju pozornosť opäť k najsúčasnejšej súčasnosti. V pripravovanej komediálnej „správe zo zápasu dňa“, ktorú Stanislav Štepka nazval Zmiešaná štvorhra, skúmajú typickými výrazovými prostriedkami Radošinského naivného divadla, teda humorom, satirou a vtipným herecko-režijným stvárnením, momentálny stav či kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia. V čom je zmysel ľudského šťastia? V zabezpečenom živote a v pekných veciach? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Autor a divadlo sa podujali na dvadsaťštyrihodinový, možno až indiskrétny  výskum a pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín, a takto chcú podať čo najkonkrétnejšiu správu o trpko-smiešnych účastníkoch tejto dedinsko-mestskej ľudskej zápasovej štvorhry či hry, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia.  Hru Zmiešaná štvorhra v Radošinskom naivnom divadle režíruje režisér Juraj Nvota v dramaturgii Mirky Čibenkovej, bude v nej účinkovať skoro celý súčasný súbor.
Réžia: Juraj Nvota
Účinkujú členovia umeleckého súboru.

VÝSTAVA


3.12. – 24.1.2016  
Trnavský samosprávny kraj, Trnavské osvetové stredisko a Dom umenia v Piešťanoch

TRNAVSKÁ PALETA 2015


47. ročník regionálnej súťažnej výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby okresov Trnava, Piešťany a Hlohovec
Vernisáž 3.12. o 17.00 h

Prízemie DU           GALÉRIA   Alojz Majerník  
                              STÁLA EXPOZÍCIA

Výstavy sú otvorené:
utorok – piatok:  14.oo – 17.oo h,  sobota – nedeľa: 14.oo – 18.oo h,  pondelok – zatvorené

Predpredaj vstupeniek:  pokladňa Domu umenia, pondelok – piatok od 14.00 – 17.00 hod. a hodinu pred predstavením alebo  www.ticketportal.sk Programová prevádzka: t.č. : 033/2458 100, Pokladňa: t.č. 033/2458 001

Zákaz vstupu do hľadiska počas predstavenia! ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ !

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava