Chýlková s Holubovou riešili partnerské vzťahy

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. marca 2017, 10:17
  • Autor:am

Dom umenia Piešťany sa opäť mohol popýšiť exkluzívnym hereckým obsadením predstavenia. V utorok 7. marca sa za sprievodu tlieskajúceho publika na pódiu objavili české esá Ivana Chýlková a Eva Holubová, ktoré v príbehu o manželstvách sprevádzali hereckí kolegovia Mojmír Maděrič a Jan Holík.

Skoro nikto nie je so svojím životom úplne spokojný. A naozaj len málokto má také šťastie, že nájde ideálneho partnera, s ktorým dokáže byť skutočne šťastný. Väčšina ľudí sa jednoducho musí v manželstve veľmi snažiť a robiť pri hľadaní dokonalého partnerského súžitia veľké kompromisy. Príbeh Kláry a Báry rozpráva o tom, čo sa môže stať, keď jednej z kamarátok po rade takýchto kompromisov už prasknú nervy a pokúsi sa svoj manželský život zmeniť.

Radikálna komédia o dvoch manželských krízach a jednom úmyselne založenom požiari je dielom pražského Studia Dva. I. Chýlková ako predavačka v Tescu túži po oplodnení svojho dozretého vajíčka, no popritom podvádza svojho manžela s manželom kamarátky, učiteľky E. Holubovej. Tá ich jedného dňa zazrie, podpáli svoj dom a na čas sa nasťahuje k svojej kamarátke, čo odštartuje sled neočakávaných extrémnych udalostí ako priznanie, infarkt či pokus o samovraždu.

Príbeh, počas ktorého sa azda každý divák v Dome umenia zabával, priniesol zopár neočakávaných situácií ako neplánovaný „útok“ mužských hercov na diváka v prvom rade. Vyrazenie škatuľky z ruky skontrolovalo postreh diváka a pobavilo celé hľadisko. Zábava pokračovala aj vo chvíli, keď E. Holubová hrala smerujúc na publikum, že učí žiakov v škole. „Ste tá najhoršia trieda. Píšte – víly vili vence. Ty nie si normálny. Ste obyčajné pubertálne hovadá,“ adresovala viacero „starých známych“ poznámok ľubovoľným návštevníkom s natriasajúcimi sa bránicami. Za výnimočné výkony si na záver české herecké legendy vyslúžili standing ovation a dlhotrvajúci potlesk. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 14. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín