Young art show uzavrela móda

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 1. novembra 2017, 08:48
  • Autor:Juraj Machovič

Young art show je výstava výtvarného umenia poskytujúca priestor pre prezentáciu začínajúcim výtvarníkom a práve Piešťany sú jeho centrom. Študenti a absolventi domácich i zahraničných vysokých umeleckých škôl mali možnosť v októbri ukázať svoje diela v kúpeľnom meste.

Tento projekt vyvrcholil v piatok 27. októbra večer módnou prehliadkou v Dome umenia v rámci slávnostnej finisáže desiateho ročníka podujatia. „Tento rok sa v rámci projektu predstavilo 60 talentovaných mladých umelcov. Každý rok sa tešíme na návštevníkov, ktorých záujem aj teraz počas celého októbra bol veľký. Priestory, ako sú galéria, výstavná sieň, schodisko, foyer, omladli expozíciami výtvarníkov,“ otvorila podujatie riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová a spolu s publikom venovala potlesk autorovi a realizátorovi projektu Martinovi Ševčovičovi.
Ten na oplátku poďakoval divákom a návštevníkom a odštartoval módnu prehliadku piatich mladých dizajnérov spojenú so zvukovo-vizuálnym sprievodom. Talentovaní návrhári predviedli na modeloch a modelkách kolekcie oblečenia v netradičnom štýlovom prevedení.
V módnom dizajne ukázali divákom rôzne diela Adela Babinská, Petra Kovacsová a Michal Šumichrast. Zastúpenie v odevnom dizajne patrilo návrhárkam Tatiane Ďurkovej s projektom My Code a Válerii Kršiakovej s názvom Pro Futuro, kde prítomní videli viac extravagantnosti a sexuálneho nádychu. Medzi kolekciami zazneli tri skladby v interpretácii rapera Vladisa, ktorého sprevádzal klavírom Martin Kráľ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek