Skauti lietali v parku na metlách

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 25. mája 2018, 07:08
  • Autor:ts

V piešťanskom parku sa v sobotu 12. mája konal druhý ročník skautského metlobalového turnaja. Po celodennom súboji deviatich tímov v dvoch kategóriách si víťazný pohár odniesli skauti a skautky z Trnavy.

Tzv. muklovský metlobal (muggle quidditch) je šport inšpirovaný fiktívnou hrou z Harryho Pottera. Tento šport vznikol v roku 2005 a postupne sa rozvíja i na Slovensku. Pravidlá sú relatívne zložité. Základom je, samozrejme, metla, z ktorej hráči nesmú počas hry „spadnúť”.
Metlobal oslovil aj skautov zo Západoslovenskej skautskej oblasti. Táto organizácia združuje skautské jednotky od Serede po Dubnicu nad Váhom, organizuje pre ne podujatia a poskytuje im podporu a servis.

Hoci sa nelietalo, súťaženie dalo aktérom zabrať.

Metlobalový turnaj organizovali skauti po druhýkrát, znova s veľkým úspechom. Jeden z účastníkov sa vyjadril takto: „Metlobal sa mi páči, pretože je to šport, ktorý je netypický a nový. Práve to bolo na ňom super, že väčšina ľudí ho hrala prvýkrát, takže sme boli na rovnakej úrovni.“
Turnaja sa zúčastnilo približne sto skautov a skautiek z rôznych obcí západného Slovenska. Pomôcť s turnajom a podporiť rozvoj tohto športu prišiel aj profesionálny metlobalový tím z Bratislavy – Pressburg Phantoms. Skauti ostanú metlobalu verní aj v budúcnosti a turnaj plánujú opakovať aj ďalší rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava