Rodinám hendikepovaných urobili krajší deň

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 25. októbra 2017, 08:22
  • Autor:ts

Za takmer 19-tisíc eur sa vydražili diela slovenských výtvarníkov počas siedmeho ročníka Charitatívneho aukčného salóna, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 19. októbra v piešťanskom Kursalone.

Výťažok z aukcie pomôže k lepšiemu životu šiestim rodinám s telesne postihnutými deťmi a dospelými. Počas večera, ktorý organizovala Asociácia pomoci postihnutým – APPA, sa dražilo 51 diel od popredných slovenských výtvarníkov, ktorí ich každoročne venujú do aukcie bezplatne. Výsledná vydražená suma 18 850 eur bude rovnakým dielom rozdelená medzi tri deti a troch dospelých s telesným postihnutím. Financie rodiny využijú na kúpu kvalitného vozíka, úhradu rehabilitácií, špeciálnych rehabilitačných pomôcok či kúpeľnej liečby.

Top dielo aukcie od Rudolfa Sikoru.

K úspechu podujatia prispieva aj dlhoročná odborná podpora Niny Gažovičovej z aukčného domu SOGA, ktorá aukciu viedla, a sponzorská pomoc mnohých partnerov. Atmosféra večera sa niesla v duchu motta: „Urobme niekomu krajší deň.“ Mnohým ho určite urobila krajším aj populárna Ema Drobná – hudobný hosť večera a patrónka tohto charitatívneho podujatia, moderátorka Soňa Müllerová. Krajší deň mali rozhodne podporení členovia Klubu APPA a ich rodiny, ale aj hostia, ktorí si odnášali domov vydražené diela a pocit, že prispeli na dobrú vec.
Klub APPA momentálne združuje takmer 380 rodín s telesne postihnutými deťmi a dospelými a okrem charitatívnej aukcie organizuje veľké množstvo ďalších aktivít v prospech ľudí s telesným postihnutím.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín