Pre materské centrum vyzbierali 1200 eur

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 6. decembra 2017, 00:29
  • Autor:am

Dvanásty ročník Vianočného charitatívneho bazára Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch mal za cieľ pomôcť zdravotne znevýhodneným deťom navštevujúcim Materské centrum Úsmev a ich rodinám.

2. decembra sa v mestskom kultúrnom stredisku stretli mnohí obyvatelia Piešťan i okolitých obcí a nákupom tovaru deťom vyčarovali krajšie Vianoce.
Medzinárodný klub žien tento rok spomedzi žiadateľov vybral Materské centrum Úsmev, ktoré finančným výťažkom z charitatívneho bazára pomôže zdravotne znevýhodneným deťom.
Organizácia totiž zastrešuje podpornú skupinu pre takzvané inak obdarené deti. „Každý, kto žiada podporu z našej charitatívnej akcie, musí vyplniť žiadosť, v ktorej definuje účel využitia vyzbieraných finančných prostriedkov. V materskom centre by potrebovali rôzne kompenzačné pomôcky, ale aj určité formy vzdelávania rodičov. Chceli by zaplatiť lektorov,“ priblížila Alžbeta Žofajová, prezidentka Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch.
Do predaja sa zapojili nielen členky klubu, ale aj jeho sympatizantky. „Časť predmetov pochádzala priamo od našich členiek, boli to ručne vyrábané predmety. Popritom sa však zapojili aj ďalší z radov sympatizantov predajom domácich medovníkov či dekorácií. Vytvorili sme teda aj pre ďalšie ženy a mužov možnosť byť súčasťou tejto akcie,“ prezradila A. Žofajová. Bazár by sa nemohol uskutočniť ani bez poskytnutia priestorov, s čím tento rok pomohlo mestské kultúrne stredisko.
Výťažok vo výške 1200 eur napokon slávnostne odovzdajú 20. decembra o 10. hodine v Piešťanskom informačnom centre spoločne s knihami z charitatívneho projektu Otvor srdce – daruj knihu. Organizátori sa tak spoločne s dobrými ľuďmi postarali o krajšie Vianoce pre sociálne i zdravotne znevýhodnené deti a ich rodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek