Najväčší katarínsky kapor putoval do Sokoloviec

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 30. novembra 2017, 06:42
  • Autor:Viera Dusíková

Hoci počasie na Katarínsku rybačku nebolo ideálne, ani vietor neodvial dobrú pohodu medzi rybármi, ktorí sa zišli pri Obtokovom ramene Váhu na tradičných Katarínskych pretekoch.

Piešťanská organizácia rybárov má svojich priaznivcov po širokom okolí, takže vianočného kapra na sviatočný stôl lovili nielen „petrovci“ z Piešťan, ale aj z Banky, Ratnoviec, Sokoloviec, Moravian nad Váhom či Hlohovca alebo Dubnice. Spolu ich bolo rovných dvestoštyri. Obstali „mŕtve rameno“ po oboch stranách, od Piešťan aj od Banky.
Chvíle čakania na záber si krátil každý inak. Niekto ťukal do mobilu, ďalší diskutoval so susedom. A pretože bola zima a riadne fúkalo, bolo sa treba ohriať aspoň zvnútra. K dispozícii bol chutný guláš a ešte niečo tvrdšie tekuté na vypálenie červíka. Mimochodom, rybári kapry chytali na dve už tradičné návnady –  na kukuricu a skutočného červíka.
„Pred pretekmi sme do vody vložili násadu   3,5 ton kapra a ešte výber 25 kusov kaprov s hmotnosťou päť až šesť kilogramov,“ uviedol šéf rybárskej stráže Branislav Zelo. Pochválil sa i celkovým jesenným zarybňovaním všetkých revírov, ktoré spravuje Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Piešťanoch. „Nasadili sme do našich vôd ryby v hodnote 26 tisíc eur,“ uviedol.

Na stupni víťazov sa veselo smiali Miloš Martiš zo Sokoloviec (uprostred), Anton Matuška z Dubnice nad Váhom (vľavo) a Igor Antal z Piešťan.

Rybári sú zvyčajne súťaživí ľudia, a tak niet divu, že každý z nich chcel chytiť čo najväčšieho kapra. Podarilo sa to členovi domácej organizácie, Milošovi Martišovi zo Sokoloviec, ktorý si okrem pohára odniesol aj finančnú odmenu 150 eur. Striebro a rovných sto eur k tomu si vybojoval Anton Matuška z Dubnice nad Váhom. Tretí bol Igor Antal z Piešťan, ten dostal od organizátorov sympatickú päťdesiatku.
V Ratnovciach budú mať v rodine rybára Martina na vianočnom stole tohto pekného 62 centimetrov dlhého kapríka. „Chytil sa na kukuricu, ktorú som si dopestoval, a potom uvaril v kotlíku,“ prezradil Ratnovčan. A aby sme ho mohli odfotiť aj so šupináčom, ktorý sa mu trepotal zasieťovaný vo vode, vytiahol na pár sekúnd rybu na breh a zapózoval pre Piešťanský týždeň.
Podobne urobil aj Michal Burzala z Ratnoviec, ktorý sa v ten deň mohol popýšiť dvomi úlovkami. „Väčší kapor meral 66, menší 62 centimetrov. Na háčik som im navliekol červíka,“ prezradil.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf