Knižný bazár lákal aj v novom priestore

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 24. mája 2018, 09:25
  • Autor:am

Každoročné podujatie organizované Medzinárodným klubom žien v Piešťanoch (PIWC) s názvom Knižný bazár sa opäť tešilo hojnej účasti. Podporiť ťažko skúšanú rodinu prišli mladí, ale aj tí, ktorí už za svoj život stihli prečítať mnoho kníh. Tentoraz sa však burza nekonala v budove Kúpeľnej dvorany, ako bolo doposiaľ zvykom.

V piatok 18. mája sa nadšenci tlače po prvý raz stretli v prevádzke La Musica na Teplickej ulici, ktorá je akýmsi pokračovateľom Kursalonu. Vošlo sa tam síce pomenej kníh, no atmosféru ako v dobrom antikvariáte si ľudia vytvorili rýchlo i tam. Rozšíriť osobnú knižnicu si mohli beletriou, odbornou, náboženskou, zahraničnou alebo detskou literatúrou.
V mene prezidentky Alžbety Žofajovej motív bazáru priblížila viceprezidentka klubu PIWC Magdaléna Cebecauerová: „Zbierame peniaze pre rodinu, ktorá je momentálne vo veľmi ťažkej životnej situácii.“ Okrem potešenia z listovania voňavými papierovými stránkami teda mohli mať návštevníci z kúpy i dobrý pocit.
Knižný bazár je tradičné jarné podujatie. Jeden až dva dni pred usporiadaním bazára sa zbierajú knihy, ktoré ich majitelia už nepotrebujú, prípadne skončili ako pozostalosť. Podaktorí privážajú plné autá viac či menej zachovaných kníh. V deň bazáru si ich záujemcovia môžu zakúpiť za „ľudové“ ceny, pričom celkový výťažok ide na pomoc rodine v núdzi.
„Dôležité pre nás je, aby prišlo čo najviac ľudí. Je veľmi krásne, že chodieva aj učiteľka Ivana Papcunová z Gymnázia Pierra de Coubertina s celou triedou. Takže mládež predsa číta, a to je taká naša radosť,“ dodala na záver M. Cebecauerová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek