Karavanisti ukončili sezónu na Banke

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 21. októbra 2017, 08:38
  • Autor:Viera Dusíková

Caravan club Piešťany má za sebou zrelú štyridsiatku. Nielen pri tejto príležitosti, ale hlavne pri nej usporiadali jeho členovia opäť parádnu rozlúčku so sezónou, akú robievali celé tie dlhé roky na Výtokoch.

V autokempingu „U Pullmanna“ na Banke to nielenže počas uplynulého víkendu vrelo v kotlíkoch, ale organizátori si pripravili aj premietanie fotografií, ktoré prezentovali ich dlhoročnú činnosť.
Život plný stanovania, nocí na lôžku v karavane za zvuku koncertov cikád či cvrčkov, praskania ohňa, vône grilu, stanovania, pobytov pri mori, v horách i v údoliach – s manželkami, deťmi a dnes už aj s vnúčatami má svoje neopakovateľné čaro. Na rozlúčke so sezónou sa na Banke dobre cítili nielen Slováci, ale aj Česi. Za obeť padlo v sobotu 14. októbra viac ako dvestokilogramové prasiatko. Takže nielen „brušká“ boli plné.

Bývalý Teslák Jaro Mišura robil na zraze dídžeja.

„Prišli sem karavanisti z Bratislavy, Trenčína, Bánoviec nad Bebravou, Nového Mesta nad Váhom, z Moravy aj Čiech. Spolu asi osemdesiat posádok. Toto je pokračovanie našich jesenných zrazov a asi tretia alebo štvrtá zabíjačka v kempingu. Spolu sme oslávili štyridsať rokov karavaningu v Piešťanoch,“ uviedol organizátor Jaroslav Mišura z Piešťan.
„Jezdíme sem pravidelně, jsme z Přerova. Počasí nám vyšlo na jedničku, už se těšíme na večerní program,“ chystali sa na spoločenský večer členovia Caravan clubu Olomouc. Vo veľkom stane stáli v rade na čerstvú cigánsku aj zabíjačkovú kapustnicu asi dvadsiati ďalší hladoši.
Pred každým karavanom bolo sedenie, rodiny si užívali babie leto, diskutovali. Deti sa po kempingu preháňali na bicykloch, hojdali, poskakovali na trampolíne, aj ony sa už väčšinou navzájom poznali z rôznych zrazov.
Kuchári podávali zabíjačkové špeciality.

V tomto roku camping a caravaning na Slovensku oslavuje šesťdesiat rokov, takže štyridsať rokov od vzniku Caravan clubu Piešťany sa zdá popritom ako mladícky vek. Treba si však uvedomiť, že tí nadšenci, ktorí v rámci Zväzarmu v Piešťanoch zakladali klub, sú už v prevažnej miere niekde v nebeskom kempingu. A teraz im tam spieva U nebeských bran aj bývalá členka Evka Jurišová z Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava