Chystáte sa na ples? Buďte trendy!

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 1. februára 2018, 17:42
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Plesová sezóna je v plnom prúde. Každoročne si tisíce ľudí nenechajú ujsť šancu krásne sa obliecť a ešte sa k tomu aj zabaviť. Prečítajte si rady odborníčok na šaty, vlasy i make-up, aby ste na tohtoročnom plese skutočne zažiarili.

Najdôležitejšie je, aby ste sa v plesových šatách dobre cítili, aby vám sedeli na mieru. „Nie je nič horšie ako o číslo väčšie šaty alebo naopak menšie. Ani v jedných sa necítite komfortne, to sa odráža aj na vašej nálade,“ uviedla Ľubica Dóczyová, majiteľka piešťanského Svadobného salónu Ľubica.
Farbu šiat pritom odporúča zvoliť takú, aká vám pristane. Nie je zlé experimentovať a obliecť si živšiu či trblietavejšiu róbu, predsa môžeme vystúpiť z našich bežných modelov, ktoré nosíme do práce. Aktuálne sa vraj na svetových mólach veľmi často objavujú modely bohato vyšívané, s vrstvenými čipkami či 3D aplikáciami (kvety či motívy, ktoré vystupujú viac do priestoru a sú opakom hladkých šiat). Obľúbené sú aj šaty s naoko priehľadnými časťami korzetu či sukne. „Všetko však záleží od veku, postavy. Mladšie slečny či odvážnejšie ženy si môžu dovoliť výraznejšie modely, či už trblietavejšie, alebo s atypickými strihmi a farbami. Neodporúčam kombinovať priveľa farieb, aby sme to neprekombinovali,“ skonštatovala Ľ. Dóczyová.
Ak chcete byť jedinečná, siahnuť môžete u Ľ. Dóczyovej aj po jej jedinečných vlastnoručne maľovaných šatách. Radí tiež zainvestovať do tanečných topánok, pretože tie vám ostanú aj do ďalších sezón a pretancujete v nich celý večer. Taktiež ich vie farebne doladiť k vybraných šatám.
Dôležité sú i vlasy. Podľa Michaly Sodomkovej z Kaderníctva MIJA sú tento rok trendy vrkoče, pričom tento účes sa dá pripraviť na milión spôsobov. Taktiež sú však v kurze aj poriadne kučery. Ako uviedla, pri nich nastupuje na scénu pravidlo, že čím hustejšie a vlnitejšie, tým viac sexi. Stále je in aj uhladená cestička, ktorá je ideálna pre stredne dlhé či krátke vlasy. Kaderníčka Bibiana Mitošinková z Lion Hair Salonu doplnila, že na dozdobenie účesu sa používajú rôzne štrasové spony, malé perlové sponky – ozdoby.
V salónoch vám radi poradia, čo sa vám hodí k tvári i šatám. Čas tvorby účesu pritom záleží od náročnosti, dĺžky vlasov a ich hustoty, avšak mali by ste si vyhradiť aspoň hodinu. Ak kaderníčky následne účes poriadne zalakujú a vy sa ho nebudete dotýkať, určite vám vydrží do večera. Prelakovať si ho môžete neskôr i doma. A nezabudnite, že aspoň tri dni pred plesom by ste si nemali farbiť vlasy, pretože účes potom dobre nedrží.
Čo sa týka make-upu, na ples sa hodia i trblietky, ale všetko s mierou. „Trendy v líčení sa každý rok menia, ale nie vždy sú vhodné na ples a nie každej žene farebne sedia. Preto prihliadam na potreby konkrétnej zákazníčky. Keď zvýrazníme oči, pery ladíme do jemných tónov a naopak,“ uviedla Žaneta Lintnerová zo Salónu Janette. V deň plesu si musíte určite vyhradiť aspoň hodinu na prípravu make-upu. Všetky prípravky totiž potrebujú čas, aby splynuli s pleťou.
Ak aj nie ste zvyknutá líčiť sa, make-upu sa nemusíte báť. „Aj v dnešnej dobe sú ženy, ktoré make-up nepoužívajú, lebo majú obavy, že upcháva póry a podobne. Ja make-up určite nepokladám za dekoratívnu kozmetiku, ale ako ochranu pleti pred vonkajšími vplyvmi. Telo si obliekame a aj viac vrstiev. A čo naša pleť? Tú si nemôžeme obliecť, a keď s ňou nie sme spokojné, nedá sa vymeniť. Preto je dôležité venovať jej pozornosť. Máme len jednu a celý život tú istú,“ dodala Ž. Lintnerová.
Potom už len stačí prísť do salónu. „Keď si pripravím pleť už od čistenia, viem, že líčenie vydrží minimálne osem hodín. Samozrejme, rúž alebo lesk treba doplniť počas večera,“ uviedla Ž. Lintnerová. Práve preto ženám odporúča mať v kabelke pripravené kvalitné zmatňujúce obrúsky, púder a lesk alebo rúž.
Nech sa už oblečiete, učešete a nalíčite akokoľvek, nezabudnite si najmä široký úsmev a dobrú náladu.

KAM NA PLES VO FEBRUÁRI


■ 18. Športový ples
3. 2. 2018 o 20.00 h
Kultúrny dom, Považany
■ 1. Športový ples
9. 2. 2018 o 19.00 h
Hotel Piešťany, Piešťany
■ 33. Reprezentačný záhradnícky ples
9. 2. 2018 o 19.30 h
SOŠ záhradnícka, Piešťany
■ 21. Reprezentačný poľovnícky ples
9. 2. 2018 o 20.00 h
Hotel Magnólia, Piešťany
■ 2. tematický ples v štýle Divokého Západu
10. 2. 2018 o 20.00 h
Piešťanský Pivovar, Piešťany
■ XIV. Reprezentačný ples gymnázia
17. 2. 2018 o 19.00 h
Gymnázium J. B. Magina, Vrbové
■ Ples športovcov
17. 2. 2018 o 20.00 h
Kultúrny dom, Prašník
■ 1. Študentský ples
23. 2. 2018 o 19.00 h
Kultúrny dom, Podolie

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava