Čarovná noc s pánom Andersenom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 5. apríla 2018, 10:25
  • Autor:Viera Dusíková

Takmer dvesto detí a učiteliek si v Základnej škole na Brezovej ulici v Piešťanoch ustlali svoje spacie vaky na podlahu, ale spanie príliš neprichádzalo.

Noc s Andersenom plná dobrodružstiev, rozprávok, divadielka i púšťania balónov bola taká čarovná, že sníčky na viečka nie a nie sadnúť. A tak sa drkotalo, smialo a šantilo až do neskorých nočných hodín.
Noc strávená s deťmi v škole pri príležitosti Medzinárodného dňa kníh mala za cieľ ukázať deťom, že čítanie môže byť veľkým dobrodružstvom, ktoré vzbudí záujem siahnuť po ďalšej a po prečítaní zasa ďalšej knihe. A tak od piatka 23. marca do sobotného rána pripravili učiteľky prvého stupňa pre svoje ratolesti pestrý program. Hľadali aj poklad.

Spanie v škole malo neopakovateľné čaro.

Namiesto avizovaného Polepetka síce Divadlo Clipperton z Banskej Bystrice odohralo rozprávočku Rumcajs, ale tá bola natoľko humorne podaná, že telocvičňou školy sa ozýval veselý smiech. Deti si vonku púšťali balóny so želaniami, zúčastnili sa tvorivých dielní, počúvali, čítali i sledovali rozprávky. No a keď ich v sobotu 24. marca o siedmej ráno zobúdzali namiesto mamičiek ich triedne učiteľky, bol to naozaj nezvyčajný zážitok.
Malých spachtošov nebolo možné prebrať k životu či k umývaniu zúbkov a poslať domov. Noc v škole bola naozaj neopakovateľným zážitkom, na ktorý budú spomínať aj potom, keď vyrastú a sami budú rodičmi vlastných detí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj