Behom podporili deti z azylového domu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 13. decembra 2017, 09:18
  • Autor:am

Nultý ročník Charitatívneho mikulášskeho behu prilákal do centra Piešťan niekoľko desiatok dospelákov i detí. V sobotu 9. decembra prišli podporiť deti z miestneho azylového domu.

Deti si zabehli 500-metrový okruh z Rázusovej ulice cez Winterovu až na Námestie slobody. Dospelí milovníci behu absolvovali čosi vyše päť kilometrov v dvoch okruhoch, ktoré viedli rovnako z Rázusovej, avšak cez park. Na charitatívnom behu bol stanovený i dresscode – mikulášske oblečenie.
„Oslovila nás organizátorka Janka Beňačková, že pripravuje pred Vianocami beh a môžeme spojiť príjemné s užitočným. Keďže my teraz spolupracujeme s azylovým domom a tamojšími deťmi v rámci kreatívnych dielní, povedal som, že by sme boli veľmi radi, ak by časť výťažku venovala na podporu projektov,“ uviedol Ivan Samko z Nadácie Myška.
Spolu s deťmi sa na beh pripravovali tvorbou rôznych výrobkov, ktoré napokon v sobotu prezentovali. V kreatívnych dielňach používajú väčšinou prírodné materiály, teraz zapracovali i slamky, kartón či noviny. „Išlo o to, že mohli niečo zažiť, byť na seba hrdí a určite to scelilo aj kolektív,“ skonštatoval I. Samko. Ten sa rozhodol taktiež si zabehať. „Bol som v tom, že to je len jeden okruh. Šprintoval som, dobehol a povedali mi, že ešte jedno ‚kolečko‘. To bol asi najväčší šok v mojom živote,“ povedal so smiechom.
Členovia nadácie sa už pripravujú na ďalšie podujatie Myška na ľade, ktoré bude na mobilnej ľadovej ploche pri OD Prior 12. januára 2018.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel