Zo súdneho procesu v prípade vraždy vylúčili verejnosť

  • Spravodajstvo
  • 29. júna 2016, 08:39
  • Autor:Jozef Vojčiniak

V súdnom procese s Róbertom Reškom, obžalovaným z vraždy Mareka Kalužu, ktorá sa odohrala vo Vrbovom, sa i naďalej odohrávajú zvláštnosti. Kým v predchádzajúcom pojednávaní dochádzalo k výpadkom pamäte niektorých predvolaných svedkov, na pokračovaní hlavného pojednávania v stredu 22. júna pred Okresným súdom v Trnave prekvapil prítomných predseda senátu Michal Pollák. Ten na návrh obhajoby nechal zo súdnej siene vykázať verejnosť a tým pádom i novinárov.

Spád stredajších udalostí však mal svoju predohru už týždeň predtým, a to v utorok 14. júna. Pred hlavným pojednávaním, ktoré napokon odročili z dôvodu, že sa nedostavila členka senátu, sa blízky obžalovaného R. Reška pred budovou a na chodbe okresného súdu vyhrážal prítomnému novinárovi. Vraj ho nechá zo súdnej siene vykázať a ešte s ním neskončil, k čomu pripojil niekoľko urážajúcich výrazov. Avšak následnú ponuku na zopakovanie svojho výhražného monológu do diktafónu odmietol.

Časť z vyhrážok tak v utorok naplnil Reškov advokát, pred začiatkom hlavného pojednávania požiadal predsedu senátu okresného súdu M. Polláka, aby nechal vylúčiť verejnosť. Dôvodom jeho návrhu bola medializácia prípadu a citácie výpovedí svedkov, ktoré na súde odzneli. To vraj ohrozuje Reškove právo na spravodlivý súd a zároveň ohrozuje ústavné právo maloletej osoby, mysliac tým trinásťročného syna, ktorý sa podľa obžaloby útoku na M. Kalužu spolu so svojím otcom zúčastnil.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava