Za vraždu Mareka Kalužu trest na 19 rokov

  • Spravodajstvo
  • 21. decembra 2016, 13:14
  • Autor:SITA

Za vraždu 23-ročného Mareka Kalužu z Vrbového ide Róbert R. na 19 rokov do väzenia s maximálnym stupňom stráženia. Rozsudok dnes vyniesol Okresný súd v Trnave. Odsúdený sa voči rozsudku odvolal, rozhodovať tak ešte bude Krajský súd v Trnave.

Mareka Kalužu podľa policajného vyšetrovania v septembri minulého roku na Slovanskej ulici vo Vrbovom v okrese Piešťany napadol vtedy 34-ročný Róbert R. a jeho maloletý syn. Najskôr zaútočili na iného muža, keď sa ho Kaluža zastal, stal sa terčom útoku on. Po bitke päsťami aj kopancami utrpel devastačné poranenia hlavy, ktorým pri prevoze do piešťanskej nemocnice podľahol. Aj keď sa na brutálnom napadnutí podieľal aj maloletý syn obžalovaného, v jeho prípade bolo trestné stíhanie pre nízky vek (13 rokov) neprípustné. Viacerí svedkovia z blízkej bytovky potvrdili, že počas konfliktu mužov počuli opakované výkriky Zabi ho! Zabi ho! Obžalovaný na súde tvrdil, že napadnutým bol práve on a pred útokom sa len bránil. Vo svojej záverečnej reči povedal, že Mareka Kalužu nechcel usmrtiť a je mu veľmi ľúto, čo sa stalo. Sľúbil tiež, že sa bude vyhýbať aj alkoholu a konfliktom.

Nezmyselnú smrť 23-ročného Mareka Kalužu si pri príležitosti prvého výročia od jeho zavraždenia v polovici septembra pripomenuli vo Vrbovom Koncertom proti násiliu, ktorý zorganizoval Michal Kaščák z Pohody a hudobníci Branislav a Andrej Jobusovci. Na koncerte zahrali Vrbovské vŕby, Karpatské chrbáty, Longital a ďalší. Súčasťou podujatia bola debata o násilí v spoločnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín