Pokusy o únosy školákov v Trebaticiach a v Rakoviciach?

  • Spravodajstvo
  • 27. apríla 2016, 12:46
  • Autor:vd

Potom, čo v októbri minulého roka vystrašilo školákov v Podolí tmavé auto s podozrivou posádkou, ktorá si deti fotila, v Trebaticiach a v Rakoviciach malo dôjsť minulý týždeň k pokusu o únos dvoch detí. Zamaskovaný muž sa údajne v utorok 19. apríla večer pokúsil uniesť desaťročnú školáčku z Trebatíc. O tri dni nato biela dodávka mala zahatať cestu dvanásťročnému chlapcovi, idúcemu na bicykli zo školy z Rakovíc do Veselého.

O tom, čo sa v súvislosti s údajným pokusom o únos v Trebaticiach udialo, nás informoval starosta obce Juraj Valo: „Udalosť mi ešte v ten deň telefonicky opísal otec školáčky. Tvrdil, že jeho dcéra prišla domov vyľakaná a pred mužom s kuklou utiekla a schovala sa do domu. Kontaktoval som riaditeľa obvodného oddelenia polície vo Vrbovom. I keď nič podobné v okolitých obciach dovtedy nezaznamenali, dohodli sme sa, že na ulici v mieste bydliska tohto dievčaťa zintenzívnia hliadky a obecný úrad vyzve prostredníctvom rozhlasu rodičov k ostražitosti. Polícii sme poskytli aj záznam z kamerového systému, ktorý je inštalovaný na obecnom úrade, pretože k incidentu malo dôjsť na Hlavnej ulici v jej dolnom konci. Predpokladáme, že v inkriminovanom čase mohla dodávka prejsť okolo kamery, takže by polícia mohla identifikovať auto a možno aj poznávaciu značku.“

Ďalší prípad pokusu o únos nahlásila na polícii Viera Šípková, starostka obce Veselé, keď ju o udalostiach informoval otec ohrozeného chlapca. Tentoraz mali byť v dodávke traja muži, ktorí malého školáka vábili previezť sa s nimi v aute, pričom mu sľúbili, že naložia aj jeho bicykel. Trojicu neznámych vraj vyrušil náhodný chodec. Polícia si vypočula výpovede chlapca i jeho rodičov a v tejto obci zvýšila ostražitosť. „Chlapec si všimol, že v aute sedel vodič s čiernou kuklou na hlave. Traja muži si od neho pýtali aj adresu, ktorú im, našťastie, neprezradil, povedal to aj vo svojej výpovedi polícii,“ skonštatovala starostka. Z obecného rozhlasu odznela tiež jej výzva na zvýšenie ostražitosti. Rodičom odporučila sprevádzať deti a deťom, aby sa nepohybovali samy, ale v skupinách.

Oba prípady preveruje polícia. „Zatiaľ však nie je nič potvrdené,“ informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

V obci Trebatice sme na Hlavnej ulici vo štvrtok 21. apríla počas krátkej chvíle napočítali šesť bielych dodávok, ktoré prešli okolo obecného úradu. Väčšina z nich bola označená firemnými logami. Iba jedna nebola popísaná. Ak únoscovia potrebujú byť nenápadní a jedni z mnohých, lepšiu farbu ako bielu si zvoliť nemohli.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 26. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín