Čelné sklo s poznávacou značkou usvedčí autora čiernej skládky

  • Spravodajstvo
  • 23. marca 2017, 08:46
  • Autor:Jozef Vojčiniak

S ústupom snehu a príchodom jari sa nielen jarné kvety objavujú v okolí miest a obcí, ale aj neporiadok a čierne skládky. Napriek tomu, že v každom meste i vo viacerých obciach sú zberné dvory, kde sa dá akýkoľvek odpad v podstate za symbolickú sumu odovzdať, tých, čo svoj neporiadok radšej vyvážajú na čierne skládky do prírody, stále neubúda. Rovnako je to na poľnej ceste ústiacej na hlavnú cestu z Podolia do Krakovian, neďaleko Očkovskej mohyly.

„Je to nekonečný boj. Poľná cesta, ktorú využívajú poľnohospodári, je ukrytá medzi stromami a kríkmi. Ľudia zneužívajú, že sem nie je z hlavnej cesty vidieť a vyhadzujú na tom mieste, čo doma nepotrebujú, ale i bežný komunálny odpad. Vlani sme tu upratali a tento rok môžeme znova. Ak nedolapíme vinníka, platíme to z rozpočtu obce,“ vysvetlil nám Miroslav Beňovič, starosta Očkova.

Dedina so štyristo obyvateľmi bohatou obecnou kasou však neoplýva a prostriedky, ktoré by mohla využiť v prospech svojich obyvateľov, musí utrácať na neporiadnikov, ktorí smeti namiesto na zberný dvor vozia na poľné cesty. Tentoraz by však „bordelár“ nemusel ostať nepotrestaný. Medzi vyhodenými posteľami a vrecami s komunálnym odpadom sa nachádzajú i časti interiéru zo starého auta a spolu s nimi aj čelné sklo, na ktorom je nálepka s evidenčným číslom auta, ktorému sklo patrilo. „V pondelok som bol na polícii podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a k tomu som priložil aj fotku čelného skla. Je tak dosť veľká nádej, že niekoho vyvážanie odpadu, kam nepatrí, vyjde pekne draho,“ dodal starosta.

Ten chce okrem tohto opatrenia vyhlásiť obecným rozhlasom, aby mu obyvatelia podozrivé autá, ktoré do týchto miest odbočujú, oznámili. „Cesta po asi sto metroch ústi do poľa a nikam nevedie. Okrem družstevníkov nemá nik reálny dôvod, aby sem odbočoval,“ uviedol M. Beňovič.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 21. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava