Zachraňovali motocyklistov, hasili požiare

  • Cestovanie
  • 12. júla 2017, 08:52
  • Autor:vd

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni plné ruky práce s hasením požiarov v Piešťanoch aj v Moravanoch nad Váhom. Zachraňovali tiež motocyklistu a jeho spolujazdca, ktorí havarovali vo Veselom.

Do Vrbového na Piešťanskú ulicu smerovalo v pondelok 3. júla hasičské auto. Príslušníci pomohli majiteľovi osobného auta VW Passat s technickou poruchou, horela mu elektroinštalácia v spínacej skrinke. Hasiči odpojili batériu, čím auto zabezpečili proti požiaru.

Vodiči šiestich osobných áut sa potešili, keď v zákrute na Červenej veži zazreli hasičov aj s motorovou pílou. V jazde im totiž bránil veľký strom, ktorý sa vyvrátil z koreňov v utorok 4. júla. Zahatal celú príjazdovú komunikáciu. Hasiči strom popílili a odpratali.

V ten istý deň zasahovali ešte pri požiari garáže rodinného domu v Moravanoch nad Váhom. Rozpútal sa okolo siedmej večer, celý dom bol silne zadymený, takže museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Najskôr uvoľnili cestu k ohnisku. Požiar uhasili spoločne s dobrovoľnými hasičmi z Moravian. Pretože majiteľka domu bola v šoku, museli ju upokojovať, zavolali aj zdravotnú službu. Príčinu požiaru zisťujú, pravdepodobne pôjde o poruchu v elektroinštalácii.

V Piešťanoch horeli dve rána za sebou dve smetné nádoby. Požiare zhltli vo štvrtok a v piatok menší odpadkový kôš pri barlolámačovi a plastový kontajner na Winterovej ulici. Hasiči požiare zlikvidovali

V nedeľu 9. júla popoludní sa vo Veselom pri cintoríne na hlavnej ceste poranili pri páde z motocykla BMW F 800 dvaja ľudia. Ukázalo sa, že išlo o muža z Veľkých Kostolian, ktorý viezol na motorke svojho trinásťročného syna. Obaja pri príchode hasičov ležali na ceste, mali viaceré zranenia a zlomeniny. Tí im poskytli prvú predlekársku pomoc. O zranených postarali záchranári, previezli ich do nemocnice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava