Vodiči podcenili hmlu a mráz

  • Cestovanie
  • 23. februára 2017, 09:17
  • Autor:vd


Tma, hmla, mrznúca cesta, jazda od cestného stĺpika k stĺpiku – táto kombinácia je doslova smrteľná, ak jazdíte neopatrne a rýchlo. Uvedený jav sa vyskytol na cestách piešťanského regiónu vo štvrtok 16. februára.

Pred siedmou hodinou večer nabúral do stromu vodič osobného auta Chevrolet Cruze jazdiaci od Vrbového do obce Prašník. Na krajinu sa spúšťala hustá hmla, mokrá cesta pri mínus dvoch stupňoch Celzia sa menila na klzisko. Nebezpečenstvo klzkého povrchu vozovky zrejme podcenil vodič, ktorý po neúspešnom predbiehaní narazil do jedného zo stromov orechovej aleje, ktorá lemuje cestu nad vodnou nádržou Čerenec. Pri nehode sa zranili dvaja ľudia, jedného do nemocnice odviezla záchranka. Piešťanskí hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia. K nehode dorazila aj odťahová služba, ktorá nepojazdné, zdemolované auto odtiahla. Polícia zastavila premávku v oboch smeroch. „Pri Vrbovom nemáme hlásenú dopravnú nehodu. Mohlo ísť o škodovú udalosť, ktorú si mohli vyriešiť vodiči s poisťovňami,“ skonštatovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

V ten večer bola búračka aj v Sokolovciach, vinník však ušiel. Polícia po ňom pátra. „K nehode došlo krátko pred siedmou hodinou večer. Neznámy vodič na presne nezistenom aute išiel v Sokolovciach po Piešťanskej ulici. Ako sa chcel s autom otočiť, nevenoval sa plne jeho vedeniu. V dôsledku toho narazil do osobného auta Fiat Punto idúceho smerom na Piešťany. Pri nehode nedošlo k zraneniu osôb, dychová skúška u 22-ročného vodiča fiata z Hlohovca bola negatívna,“ uviedla M. Kredatusová. Polícia vykonáva objasňovanie nehody a pátra po neznámom vodičovi. Zároveň žiada svedkov, ktorí nehodu videli, aby poskytli informácie prostredníctvom linky 158.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel