V okrese bolo viac nehôd ako vlani

  • Cestovanie
  • 9. augusta 2016, 09:09
  • Autor:am/ts KR PZ

Trnavská krajská polícia zaevidovala
za prvý polrok 550 dopravných
nehôd, čo je o 32 menej ako vlani.
Najviac, 158, ich zaznamenali
v okrese Trnava, v Piešťanskom
okrese vodiči havarovali 53-krát,
čo je o sedem viac ako v predchádzajúcom
období.

Každá druhá osoba sa pri nehode zranila, 12 ľudí zomrelo a 36 vyviazlo s ťažkými zraneniami. Negatívny vývoj v počte usmrtených osôb pritom pretrvával od marca až do konca júna. „Pozitívne hodnotíme pokles nehôd s alkoholom,“ informovala trnavská krajská hovorkyňa Mária Linkešová. Kým vlani bolo v Trnavskom kraji takýchto kolízií až 68, teraz policajti namerali alkohol u vodičov v 54 prípadoch.

Najviac nehôd, až 501, majú na svedomí vodiči motorových vozidiel, 17 cyklisti a 15 nehôd zapríčinili chodci. Dva strety chodca s automobilom sa udiali aj v okrese Piešťany. Mesto bicyklov a jeho región však obsadilo hneď po Trnavskom okrese druhú priečku v počte nehôd zavinených cyklistami, v prvom polroku boli takéto štyri. „Vodiči viac ako v polovici prípadov porušili svoje povinnosti a nezvládli riadenie pre neprimeranú rýchlosť. Opatrnosť by mali zvýšiť najmä v obciach na miestnych komunikáciách. Nepozornosť a únava sa najčastejšie prejavovala u vodičov v popoludňajších a nočných hodinách,“ uviedla hovorkyňa.

Na základe analýz preto prijali dopravno–bezpečnostné opatrenia, šoféri preto budú policajtov stretávať častejšie. „Hliadky nájdu vodiči vo zvýšenej miere na úsekoch častých dopravných nehôd,“ dodala M. Linkešová, pričom upozornila na diaľničný úsek i „starú cestu“ v Hlohovskom okrese.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava