Piešťanec s 3,6 promile v krvi zapichol auto do kanála

  • Cestovanie
  • 21. septembra 2016, 09:58
  • Autor:vd

Až na dva roky môže ísť za mreže opitý 35-ročný Piešťanec, ktorý skončil vo štvrtok 15. septembra večer aj s autom Alfa Romeo Giulietta v odvodňovacom kanáli. Prerazil zábradlie na Veternej ulici, auto prevrátil na strechu, no jemu ani spolujazdcovi z Piešťan sa nič vážnejšie nestalo. Policajti vodičovi namerali viac ako 3,6 promile alkoholu v dychu. Čerešničkou na torte bolo, že jazdil bez oprávnenia. Auto mu nepatrilo.

Keď k udalosti dorazili príslušníci hasičského a záchranného zboru, posádka bola mimo vozidla, piešťanskí „kaskadéri“ mali len drobné zranenia. Hasiči ich odovzdali záchranárom. Ako sa to stalo? „Vodič neprispôsobil rýchlosť a pri prejazde Vážskou ulicou smerom na Veternú prešiel do protismeru. S autom vzápätí prerazil železné zábradlie a spadol do odvodňovacieho kanála. Pri nehode sa nezranil,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Policajti mu namerali pri dychovej skúške 1,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,65 promile. Navyše zistili, že muž jazdil bez vodičského oprávnenia. Škodu na vozidle odhadli na 7000 eur. Piešťanského vodiča policajti po nehode zadržali a v takzvanom superrýchlom konaní ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O jeho vine a treste rozhodne súd. „V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodala M. Linkešová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava