Matku zachraňoval vrtuľník, deti sa druhýkrát narodili

  • Cestovanie
  • 16. februára 2016, 09:01
  • Autor:red/KR PZ

Pri vážnej dopravnej nehode v zákrute medzi Piešťanmi a Drahovcami v sobotu 13. februára napoludnie zasahoval aj vrtuľník. Zachraňoval vážne zranenú 35-ročnú vodičku z Piešťan, jazdiacu v Toyote Raw 4. Jej deti – deväťročná dcérka, štvormesačné bábätko – a pravdepodobne ich babička sa druhýkrát narodili. V pokrčenom aute ostali celé iba zadné sedadlá.

Spomínanú vodičku i vinníka nehody, 29-ročného Piešťanca z Chrysleru Grand Voyager, museli hasiči vystrihovať zo zdemolovaných kabín. Obaja utrpeli vážne zranenia, sú hospitalizovaní v nemocnici.

Do terénu vyrazili nielen piešťanskí, ale aj hlohovskí príslušníci HaZZ. Záchranárskymi prácami zabezpečili stabilitu vozidiel. Jedno skončilo v poli, druhé blokovalo cestu. Vodič chrysleru jazdil v smere na Piešťany a predchádzal auto idúce pred ním. Pri manévri čelne narazil do oproti idúcej toyoty, za volantom s 35-ročnou ženou z Piešťan. Pri nehode utrpela ťažké zranenia, staršia spolujazdkyňasa zranila ľahko. Zlomeninu nohy si deväťročná dcérka vodičky bude liečiť štyri-päť týždňov. Štvormesačné bábätko sa, našťastie, nezranilo.

V chrysleri sa zranil aj jeden zo spolujazdcov, rozsah jeho poškodenia zdravia nie je ešte presne známy. Vodičovi polícia namerala 1,07 promile alkoholu v krvi. Navyše mal do novembra 2018 uložený zákaz viesť motorové vozidlá.

Počas odstraňovania následkov nehody polícia odkláňala v tomto úseku cesty dopravu asi päť hodín.

„Vyšetrovateľ 29-ročného Juraja z Piešťan obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade uznania viny hrozí vodičovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj