Proti kašľu poslúži propolisové maslo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. júna 2015, 08:58
  • Autor:Anna Kopáčová

Moravský bylinkár Jozef A. Zentrich tvrdil, že na problémy s prieduškami sa najlepšie osvedčilo propolisové maslo, ktoré sa však nedá kúpiť v lekárni. Treba si ho vyrobiť doma. Je to výborný prostriedok aj na pľúcne choroby. Môžeme ho užívať aj vtedy, ak sa nevieme zbaviť kašľa.

Propolisové maslo získame tak, že rozpustíme jednu veľkú kocku živočíšneho masla a pomaly do neho lámeme malé kúsky propolisu, prípadne ich môžeme pridávať aj nastrúhané. Stále miešame, čím hmotu homogenizujeme. Potom zmes precedíme trikrát za sebou. Najprv cez sitko, potom sitko vyložíme sterilnou gázou a pri treťom cedení pridáme ešte dve ďalšie vrstvy gázy. Precedené propolisové maslo vlejeme do predhriatej nádoby, najlepšie sklenej. Trojnásobná filtrácia je potrebná, inak by sa mohlo stať, že propolis a maslo by sa od seba oddelili. Uchovávame ho v chladničke a podávame trikrát denne jednu čajovú lyžičku dospelým, deťom stačí mocca lyžička.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava