Svojrázna a neobvyklá optimalizácia

  • Nezaradené
  • 21. januára 2016, 14:34
  • Autor:Tibor Hlobeň

V prvom tohtoročnom čísle Piešťanského týždňa sme v článku pod titulkom „Ivan Pauer – ako prišiel, tak odchádza“ napísali o výpovedi povereného vedúceho oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta. Zdôvodnil ju zdravotnými problémami, v redakčnom materiáli sme na základe dostupných informácií naznačili, že za jeho odchodom môže byť okrem choroby aj nezvládnutie funkcie.

I. Pauerovi sme ponúkli priestor na reakciu, v danom čase však nereagoval. Ozval sa až neskôr. Vzhľadom na závažnosť jeho argumentov a pre zvýšenie objektivity celej problematiky sme sa dohodli na rozhovore o takzvanej optimalizácii organizačnej štruktúry na Mestskom úrade v Piešťanoch. I. Pauer si vyhradil právo reagovať len na zmeny na oddelení, za ktoré zodpovedal. Situáciu nazval komplexom objektívnych komplikovaných problémov v platnej legislatíve SR znásobených nezdravou situáciou na úrade a nedostatkom referentov na oddelení Stavebných služieb a rozvoja mesta po optimalizácii: „Môžem vás ubezpečiť, že referenti, čo tam po optimalizácii zostali, objem práce bez porušovania lehôt a miestami neúmyselných pochybení jednoducho nezvládnu, aj keby dostali 1000 eur navyše. Možno len pri nadčasoch alebo doma… To sa vlastne aj niekedy dialo.“

► Autori optimalizácie podľa svojich štatistických zistení konštatovali nevyťaženosť pracovníkov bývalého odboru správy, preto prišlo k zmene a vzniklo aj oddelenie stavebných služieb a rozvoja mesta, kumulujúce niektoré pracovné pozície…
K 4. septembru minulého roka začalo na novom oddelení pracovať desať referentov, a už vtedy chýbali najmenej traja. Keď som prevzal poverenie vedúceho, moje pôvodné miesto referenta pre ohlasovanie stavieb ostalo neobsadené. Navyše nám pridali bývalý referát životného prostredia, odkiaľ prepustili dvoch odborníkov bez akejkoľvek náhrady… Takže oddeleniu po optimalizácii akútne chýba šesť ľudí, aby sa nepracovalo pod zbytočným tlakom a v strese, z ktorého potom plynú chyby! Ak mám byť konkrétny, už sme nemali obslužnú administratívnu silu aj na vybavovanie elektronickej pošty, referenta pre životné prostredie, najmenej dvoch referentov pre stavebný poriadok, referenta pre rozvoj (medzičasom nastúpil, ale bez praxe v danej oblasti – pozn. red.) a stabilného vedúceho. Skúste v takejto situácii optimálne riadiť.

► Ale tvorcovia optimalizácie tvrdia, že referenti majú málo agendy, kávičkujú, klebetia, nie sú na sto percent využití, vypíšu jednu obálku a vybavia jeden spis denne…
Práca na stavebnom oddelení nie je lineárna, rutinná, ani monotónna a monotematická. Každý projekt, každý prípad je iný, s rôznou časovou, objemovou a odbornou náročnosťou. Prípady sa prelínajú, čo vyžaduje odbornosť a vyššiu náročnosť na čas a psychiku referenta. Takže sú dni s kávičkou aj bez nej. Po optimalizácii chýba na oddelení administratívna sila, ktorá roky zabezpečovala chod elektronického poštového systému a všetku fyzickú korešpondenciu referentov vrátane archívu odboru. Odborných referentov zamestnávať pre nich v úvodzovkách neodbornou administratívnou činnosťou je drahý luxus… Spôsobuje časové a objemové straty celého oddelenia.

► To hovoríte vy, koho verejnosť považovala za jasného kandidáta na stabilného vedúceho?
Dobrá otázka, áno, hovorím. Kariéra úradníka na mestskom úrade nebola a nie je mojím snom. Potreboval som spoznať činnosť stavebného úradu z jeho vnútra pre inú moju profesionálnu prácu, ktorá s Piešťanmi nemá nič spoločné a dať impulz na vytvorenie urbanistického rozvojového plánu mesta a nového územného plánu. Navyše považujem za chybu optimalizácie prepustenie vedúcich odborov bez pripravených nových, t.j. aj môjho! To je hazard. Mesto vypísalo výberové konania až po mojej výpovedi. Prečo tak nespravili hneď, čakalo sa až na môj impulz?

► Tak prečo ste prijali poverenie na dočasného vedúceho?
Takú zvláštnu situáciu som v živote nezažil a ani o nej nepočul. Evidentne to na úrade nikto nechcel zobrať. Pri podpise mi povedali, že hneď vyhlásia výberové konanie na nového vedúceho. Že sa veci nakoniec vyvinú inak, som netušil.

Ilustr. foto

► Vrátim sa k problémom oddelenia, prečo ste na ne nepoukázali a nenavrhli nejaké riešenie?
Pochybnosť nad funkčnosťou novej organizačnej štruktúry úradu som vyjadril hneď po jej preštudovaní. Optimalizáciu oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta z pohľadu mojej praxe od začiatku považujem za svojráznu a neobvyklú. Ešte na konci augusta som z vlastnej iniciatívy pripravil iný návrh, ale autori optimalizácie ho okamžite odmietli s odôvodnením, že miestna samospráva funguje inak ako firma.

► Môžete aspoň stručne uviesť vaše predstavy?
Návrh vychádzal zo snahy uviesť do praxe v Piešťanoch dlhodobo chýbajúci post hlavného architekta a urbanistu, zodpovedajúceho za strategický a architektonický rozvoj s ochranou pamiatok a umeleckých diel, vytvorenia právneho oddelenia pre stavebný útvar, oddelenie územného plánu, oddelenie stavebného poriadku, oddelenie špeciálneho stavebného úradu a oddelenie Štátneho fondu rozvoja bývania. Kapacitne by ho zastrešilo 18 ľudí aj s administratívnou silou pod názvom Stavebný úrad. Treba si uvedomiť, že Piešťany sú špecifické kúpeľné mesto a potrebujú iný systém plánovania a riadenia ako bežné mestá.

► V novembri primátor M. Tamajka vyjadril nespokojnosť s vašou prácou písomným napomenutím.
Považujem to za špekuláciu a úder pod pás, keď mi ho doručili deň
po skúšobnej dobe. Odvolal som sa a ostalo ticho. Ak bol problém, mali ho riešiť počas skúšobnej doby, ale vedeli, že na minútu odídem a Centroom, ktorý nikto nečakal a nechcel riešiť, im ostane na krku… Pre optimalizáciu a jej dopady som chcel odísť už v októbri aj v novembri, ale ukecali ma. Ktosi mi potom na úrade povedal, že keď sa Centroom vyriešil bez záťaže na pokladňu úradu, začali konať tak, aby mohli zvaliť problémovú optimalizáciu na oddelení na mňa. Začínam tomu veriť. Moje rozhodnutie odísť urýchlila výstraha lekára. Okamžite som vrátil poverenie vedúceho a podal výpoveď. Takže nie je pravda, že ma odvolali, ako sa povráva.

► Čo by ste odporučili vášmu nástupcovi vo funkcii vedúceho oddelenia stavebných služieb a rozvoja mesta?
Nezávidím nikomu, kto nastúpi na miesto s dusnou atmosférou, rozbitými osobnými vzťahmi a pre optimalizáciu aj so systémovými problémami oddelenia. Odporúčam trvať na tvorbe urbanistického a nového územného plánu a doplniť referentov pre stavebný poriadok a životné prostredie. Rozhodne odporúčam opravu štruktúry oddelenia vrátane názvu, novú filozofiu riadenia a vzájomnú komunikáciu vedúcu k spolupráci aj za cenu ústupkov a kompromisov. Je čas systémovo, strategicky a rozvojovo myslieť pre budúci rozvoj mesta najmenej na 15-20 rokov dopredu, inak úrad a mesto dobehnú driemajúce nášľapné míny, ktoré nová organizačná štruktúra doslova zbytočne aktivovala. Ale to už nie je môj problém, už sa tým nezaoberám.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 19. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava