Chalani z Piešťan tvoria štýlové a nápadité ponožky

  • Nezaradené
  • 27. januára 2017, 14:54
  • Autor:A. Mathiasová

Piešťanci sú kreatívni a talentovaní ľudia, o tom niet pochýb. Jednými z najnovších priekopníkov sa stali traja mladí rodáci, ktorí nedávno začali vyrábať štýlové a nápadité ponožky. Do sveta dokonca uviedli edíciu so žlto-modrým motívom kúpeľného mesta. Za zrodom nápadu stojí Martin Gajdošech, Mário Kelemen a jeho brat Denis, ktorý Piešťanskému týždňu poskytol rozhovor.

► Kto ste, chlapci?
Sme chalani z Piešťan, poznáme sa odmalička, keďže Mário je môj brat a s Martinom sme hrávali hokej. Ja s Martinom máme 23 rokov a Mário 26.

► Kedy a prečo vznikol nápad vyrábať ponožky?
Prvotný nápad vznikol koncom roka 2015. Mali sme firemnú akciu, na ktorej sme nechceli zapadnúť medzi ostatných, takže sme riešili, ako sa odlíšiť. Vtedy nám napadlo, že to vieme spraviť naozaj jednoducho – ponožkami. Zohnali sme si krikľavo ružové ponožky a hneď po príchode sme si všimli, že ľudia reagovali. Páčilo sa im, ako sme sa odlíšili. Pár dní nato sme si povedali, že by bolo zaujímavé vyrábať ponožky s vlastným dizajnom, prvotriednou kvalitou a pôvodom zo Slovenska. Začali sme postupne nápad rozvíjať, brainstormovať, tvoriť. Celá príprava, návrhy, výroba a všetko okolo toho nám trvalo skoro rok a 1. novembra 2016 sme oficiálne spustili webovú stránku.

► Ako sa vám podarilo tento nápad zrealizovať? Bolo to náročné?

Potom, čo sme sa rozhodli, že sa do toho naozaj pustíme, sme si našli fabriku, ktorá bola schopná vyrábať ponožky podľa našich predstáv a s požadovanou kvalitou. Vyhľadali sme najstaršiu a najväčšiu fabriku na výrobu ponožiek na Slovensku, zavolali sme im a dohodli si stretnutie, ktoré dopadlo podľa našich predstáv. V podniku nám poukazovali technológie pletenia a podobne. Vedeli sme, že sme našli tú správnu fabriku a začali sme pracovať na dizajnoch a prešli sme k výrobe. Samozrejme, že sme už zažili náročné situácie, ale to k podnikaniu patrí.

Mladíci navrhli aj ponožky s motívom Piešťan.

► Čím sú vaše ponožky výnimočné?
Dbáme na dizajn, kvalitu a detaily. Týchto bodov sa držíme a neustále rozmýšľame nad tým, ako naše ponožky vylepšovať, či už po dizajnovej, alebo kvalitatívnej stránke. Takže naši zákazníci si kupujú nielen ponožky s originálnym dizajnom, ale aj prvotriednou kvalitou materiálov i štýlom pletenia. Napríklad špicu ponožky uzatvárame ručným retiazkovaním, čo je najdokonalejšia forma prišívania špičky ponožky. Taktiež pridávame do najviac namáhaných miest na ponožke polyamidové vlákna pre dlhšiu životnosť a tak ďalej.

► Vytvorili ste aj špeciálnu edíciu orientovanú na Piešťany…
Áno, vytvorili sme edíciu ponožiek, ktoré reprezentujú mesto Piešťany. Ide o ponožky 92101 žlto-modrej farby, ktoré majú na sebe vyšitých barlolámačov. Lem ponožky je biely a má v sebe vyšitý nápis 92101. Vo vnútri lemu je zase vyšitá známa hláška Piešťancov „V meste snov“ a náš brand moon, ktorý vyšívame do vnútra každej ponožky.

► Čo hovoria na biznis ľudia z okolia? Tiež nosia vaše ponožky?
Známi, kamaráti, rodina – všetci nás podporujú a nosia naše ponožky. Sme za to vďační, lebo vždy nás poteší, keď vidíme naše ponožky niekomu na nohách a keď ich, navyše, pochváli. Motivuje nás to ďalej pracovať a rozvíjať sa.

► Plánujete svoje podnikanie nejakým spôsobom rozširovať?

Áno, ale tieto plány si zatiaľ nechávame pre seba. Najprv sa musíme poriadne uchytiť na slovenskom trhu s ponožkami a potom začneme rozvíjať ďalšie veci 🙂

► Čo by ste odporučili ďalším mladým, ktorí majú kreatívny nápad?
Aby sa nebáli svoje nápady realizovať!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 24. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela