Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. mája 2017, 07:55
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Kačka na pomarančoch s kapustou a knedľami



Toto jedlo v našej rodine dostalo Oscara, robím ho pri slávnostných príležitostiach a všetci svorne tvrdia, že nič lepšie nepoznajú.

Potrebujem:

1 kačku

3 pomaranče

1/2 citróna

soľ

1 lyžicu medu



Kačku vyumývam, vyberiem drobky a dám ju na pekáč. Polejem ju zvonka aj zvnútra šťavou z dvoch pomarančov a polovice citróna, až potom nasolím a nechám stáť najlepšie cez noc – ak nemám čas, tak aspoň dve hodiny. Dovnútra dám ošúpaný a rozpolený pomaranč a dám ju zakrytú pomaly piecť najprv na 200 oC – asi polhodinu, a potom zmiernim na 160 oC a pečiem dve hodiny.

Netreba ju podlievať, šťavy z kačky je veľa. Dávam ju piecť do hrnca s pokrievkou. Keď je kačka už takmer mäkká, preložím ju na nízky pekáč.
Najlepšie je dať pod ňu aj kovovú mriežku. Do malej misky odoberiem asi 2 dl šťavy z kačky a dám do nej med a rozmiešam. Medovou šťavou potriem kačku a dám ju naspäť do rúry a pomaly dopekám asi polhodinu, kým nie je tmavozlatá.

Vyberiem ju, naporciujem a dám na misu. Šťavu zredukujem a nalejem do nádoby na šťavu. Podávam s červenou kapustou a knedľou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 23. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava