Nie je fešák, ale variť vie!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. januára 2017, 13:26
  • Autor:Richard Sulík

V spolupráci s majstrom kuchárom Pavlom Pospíšilom vydal Richard Sulík netradičnú kuchársku knihu s názvom, ktorý parafrázujeme v titulku – Fešák nie som, ale variť viem! V úvode sa „vyhráža“, že keď jedného dňa skončí v politike, stane sa kuchárskym experimentátorom a ponúka čitateľom dvanásť menu, každé pozostáva z predjedla, prvého chodu, hlavného jedla a dezertu. S dovolením autora niektoré z receptov postupne predstavíme aj čitateľom Piešťanského týždňa.

Tuniakový tatarák s avokádom



Surový tuniak a zrelé avokádo je prekvapivo príjemná kombinácia chutí. Okrem tuniaka a avokáda potrebujete už len soľ, korenie, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a sezamový olej, toť vsjo.

Tuniaka (najlepšie v sashimi kvalite) nakrájajte na drobné kocky, pridajte pár kvapiek sójovej omáčky, pár kvapiek sezamového oleja, soľ aj korenie a celé to riadne premiešajte a odložte do chladničky.

Avokádo vyberte zo šupky, pokrájajte alebo nahrubo popučte a hneď pokvapkajte citrónom, aby nesčernelo. Pridajte soľ a premiešajte, ide sa aranžovať. Rozhodne potrebujete krúžok s priemerom niekoľko centimetrov, do ktorého najprv natlačíte popučené avokádo a potom ako druhú vrstvu pokrájaného tuniaka. Ak chcete ohúriť ešte viac, hneď na začiatku odkrojte pár pekných plátkov avokáda aj tuniaka a použite ich pri aranžovaní ako podklad. Navrch tataráku dajte pár lístkov rukoly, okolo neho pár kvapiek citrónovej šťavy, sezamového oleja a sójovej omáčky. Na ozdobenie môžete použiť cherry paradajku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 10. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel