Nie je fešák, ale variť vie!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. septembra 2016, 12:27
  • Autor:Richard Sulík

V spolupráci s majstrom kuchárom Pavlom Pospíšilom vydal Richard Sulík netradičnú kuchársku knihu s názvom, ktorý parafrázujeme v titulku – Fešák nie som, ale variť viem! V úvode sa „vyhráža“, že keď jedného dňa skončí v politike, stane sa kuchárskym experimentátorom a ponúka čitateľom dvanásť menu, každé pozostáva z predjedla, prvého chodu, hlavného jedla a dezertu. S dovolením autora niektoré z receptov postupne predstavíme aj čitateľom Piešťanského týždňa.

Palacinky s hubami

Je úplne jedno, či použijete dubáky, kuriatka, suchohríby alebo len šampiňóny. Tento recept je dobrý vždy, nielen vďaka hubám, ale aj vďaka jemnej omáčke a samotným palacinkám. Pri ceste síce nie je veľa čo pokaziť, no rozhodne je čo vylepšiť.

Recept majstra Pospíšila na palacinky je skvelý. Zmiešate 4 vajcia, pol kila hladkej múky, deci oleja, 2 lyžice cukru, trochu soli, pol litra mlieka, štvrť litra sýtenej minerálky a štvrť litra vody. Dôkladne vymiešate a urobíte palacinky.

Ide sa na huby. Do panvice dajte restovať dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte nakrájané huby. Pustia vodu, tá sa odparí a huby sa začnú restovať. Keď sú pekne dohneda, pridajte smotanu na šľahanie, soľ, korenie a nastrúhajte trochu citrónovej kôry. Máte fajnú hubovú omáčku.

Dajte vašej kreativite zelenú a zaujímavým spôsobom spojte palacinky s hubovou omáčkou. Ak nič použiteľné nevymyslíte, navrstvite omáčku na jednu polovicu palacinky, posypte nasekanou pažítkou a prekryte druhou polovicou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 6. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava