Nie je fešák, ale variť vie!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júna 2016, 09:40
  • Autor:Prebraté z publikácie Fešák nie som, ale variť viem!

V spolupráci s majstrom kuchárom Pavlom Pospíšilom vydal Richard Sulík netradičnú kuchársku knihu s názvom, ktorý parafrázujeme v titulku – Fešák nie som, ale variť viem! V úvode sa „vyhráža“, že keď jedného dňa skončí v politike, stane sa kuchárskym experimentátorom a ponúka čitateľom dvanásť menu, každé pozostáva z predjedla, prvého chodu, hlavného jedla a dezertu. S dovolením autora niektoré z receptov postupne predstavíme aj čitateľom Piešťanského týždňa.

Zemiaková torta


Ak máte s varením málo skúseností, zemiaková torta je ideálna. Potrebujete len málo surovín, nemáte príliš čo pokaziť a zemiaková torta nielenže akčne znie, ale tak aj vyzerá.

Na panvici zohrejte olej a vložte do nej cibuľu nakrájanú na prúžky. Po chvíli pridajte uvarené zemiaky nakrájané na plátky a chvíľu smažte. Zmes vyberte, premiešajte s rozšľahaným vajíčkom a vylejte späť do panvice s rozohriatym olejom (olej nesmie byť príliš horúci, lebo to spálite, mal by mať povedzme asi 100 °C), trochu popritláčajte, akože torta. Keď sa zospodu vytvorí kôra, vyklopte tortu do druhej panvice (priložíte ju k prvej a otočíte) a aj z druhej strany nechajte vytvoriť kôru. Ak nemáte druhú panvicu, musíte sa vytrápiť s tanierom. Ak chcete mať celú kuchyňu od oleja, alebo ak ste strašne veľký frajer, skúste tortu otočiť vo vzduchu ako palacinku (majster Pospíšil ani ja sme tú odvahu nemali).

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava