Zákusky v lete prevážajte v chladiacom boxe

  • Nezaradené
  • 9. júna 2017, 12:35
  • Autor:am

Horúce počasie obyvateľov neodrádza od osláv, promócií či svadieb, ba práve naopak. Ako však bezpečne prepraviť kúpené zákusky a torty, dokedy ich spotrebovať a čím nahradiť ťažké čokoládové dobroty v letnom čase, priblížila Zuzana Karová z piešťanskej Monsalvy. Prezradila tiež, čím najlepšie v horúčavách uhasiť smäd.

Prevážať zákusky na oslavy či svadby je podľa Z. Karovej najlepšie s použitím chladiacich polystyrénových boxov, prípadne je v takomto čase vhodné využiť aj dovoz chladiarenským autom. „Všetko treba skladovať v chladničke v rozmedzí 4-10 stupňov, aby sa zachovali všetky dôležité chute a tvary tort či zákuskov a chutili stále úžasne,“ uviedla Z. Karová.

Minimálna trvanlivosť šľahačkových zákuskov je pritom 48 hodín a krémových 72 hodín. „Nedá sa predĺžiť, ak sú produkty vyrábané z čerstvého masla, smotany, vajec a ovocia tak ako u nás.“ Ako poznamenala, využívajú i zdravú alternatívu bežnej čokolády, teda stopercentné kakao, použiteľné do mlieka či zákuskov, ale aj sušené kakaové maslo vhodné na studenú kuchyňu či kakaové bôby, ktorými si aj vy môžete posypať krupičnú kašu.

Kým v zime viac „letia“ čokoládové, orechové či karamelové zákusky, v lete je okrem makróniek a zmrzliny v kurze predovšetkým ovocie. Cukrári vyrábajú svoje diela s použitím domácich sezónnych dobrôt, ako sú čerešne, ríbezle, černice, jahody a nepohrdnú ani lahodnou šľahačkou. Najznámejšia čokoládovňa v Piešťanoch týmto výrobkom dáva aj sezónne názvy ako Slnečné leto, Ovocná báseň či Tvarohový havaj.

Ani pri maškrtení netreba zabúdať na dodržiavanie pitného režimu. Trendom sú osviežujúce domáce limonády rôznych chutí ako levanduľa, baza, zázvor, grep alebo ovocný mix.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín