Nepodceňujte rozbité cesty a nebezpečné výtlky

  • Nezaradené
  • 15. apríla 2018, 08:10
  • Autor:Daniela Serišová

Rozbité cesty plné výtlkov v Piešťanoch, ale aj na celom Slovensku nie sú iba predmetom hromženia občanov, ale predstavujú i nebezpečenstvo. Nielen pre vášho štvorkolesového tátoša, ale najmä pre vašu peňaženku. Roztrhnutie pneumatiky na výtlku vás môže vyjsť poriadne draho.

Pri „gume“ sa to ale najčastejšie iba začína. Ohnutý disk a výmena všetkých pneumatík na aute za nové sa pri drahších autách môže vyšplhať až na tisíce. V prípade, ak máte iba povinné zmluvné poistenie, máte smolu a škodu si musíte uhradiť z vlastného vrecka. Čo ale robiť, ak na hlboký výtlk natrafíte v noci mimo obce a zničenú pneumatiku nedokážete sami vymeniť?
V Piešťanoch ani v okolí sa nenachádza žiadny pneuservis s nonstop službou, takže takejto sa pomoci nedovoláte. Najjednoduchšie je mať v aute za každých okolností pripravené číslo na asistenčnú službu, ktoré nájdete vo svojej zmluve o Povinnom zmluvnom poistení. Asistenčné služby sú doplnkovou službou poisťovní pre povinné zmluvné poistenie. Ich presné podmienky sú spravidla súčasťou zmluvných podmienok poistenia. Väčšina poisťovní prevádzkuje kontaktné telefónne linky 24 hodín denne, preto nie je na škodu dobre sa pozrieť do svojej zmluvy a zistiť, na čo vlastne máte nárok.
Pri nových autách by asistenčnú službu mal zabezpečiť jeho predajca, pri kúpe je zákazník o tom vždy informovaný. Ešte lepšie sú na tom vozidlá, ktoré sú kúpené na lízing od automobilových spoločností alebo autá na operatívnom lízingu. Lízingové spoločnosti obyčajne poskytujú vlastné asistenčné služby vrátane náhradných vozidiel.
Očakávať, že vám sa to nestane, sa neopláca. Výtlky vznikajú každý deň a neopravujú sa. Je lepšie byť vždy pripravený, aby ste nemuseli čakať na pomoc kamaráta alebo platiť drahú odťahovku. Seba ochránite informáciami a dôležitými číslami v aute a svoju peňaženku poistením.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela