Úspešná Piešťanka navrhuje interiéry v Londýne

  • Nezaradené
  • 21. apríla 2016, 10:56
  • Autor:am

V piešťanskom regióne sa narodilo už mnoho úspešných ľudí. Ich prácu si cenia nielen domáci, ale i zahraniční zamestnávatelia či klienti. Rodné mesto prezentuje v zahraničí aj Petra Mojžišová. Rodáčka z Piešťan pracuje na lukratívnych projektoch, jedným z nich je i šesťposchodový dom v exkluzívnej štvrti Londýna.

Absolventka Gymnázia Pierra de Coubertina sa po maturite rozhodla študovať odbor priestorové plánovanie. „Mamina je architektka a počas vysokej školy ma prijala na prax do svojej nábytkárskej firmy v Piešťanoch. Od detstva sledujem jej prácu, veľmi sa mi zapáčila a rozhodla som sa ju nasledovať,“ prezradila motiváciu P. Mojžišová.

Z Bratislavy do Londýna


Po skončení druhého stupňa štúdia na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave sa s manželom rozhodli vzdelávať už nie na domácej pôde, ale rovno v hlavnom meste Veľkej Británie, v Londýne. „Dokončila som si tu Master of Architecture v odbore urbanistický dizajn na University College London,“ povedala dizajnérka. V slovenskom ponímaní ide o druhý stupeň vysokoškolského štúdia.

Po úspešnom absolvovaní londýnskej univerzity si začala hľadať prácu v oblasti interiérového designu, jej kvality ocenili vo firme Paul Davies London Limited. Pracuje na pozícii interiérová dizajnérka, v súčasnosti na troch zaujímavých projektoch. Najväčším je modernizácia šesťposchodového rodinného domu v lukratívnej štvrti Mayfair v centre Londýna. „Veľmi komplikovaný projekt najmä svojou veľkosťou a náročnou klientelou, často meniacou požiadavky. Nachádza sa tam bazén, vírivka, posilňovňa, sauna, miestnosť s umelým snehom, tri kuchyne a deväť spální, každá s vlastnou kúpeľňou a šatníkovou miestnosťou,“ popísala 28-ročná návrhára luxusnú rezidenciu, postavenú na prelome 19. a 20. storočia.

pochádza z Piešťan.

„Steny a stropy zdobia sadrové dekoračné prvky a nábytok je v art deko štýle. Všetky elementy – nábytok, lustre, tapety, koberce – sú navrhnuté na mieru,“ porozprávala o projekte P. Mojžišová.

Milý David Guetta


V štvrti Mayfair vlastnila nehnuteľnosť napríklad aj manželka oligarchu Doronina, „susedkami“ sú tiež herečky Lindsay Lohan a Keira Knightley. „V rovnakej lokalite pracujeme aj na prestavbe štvorizbového luxusného bytu s výhľadom na Hyde Park, takisto zariaďujeme 14-izbový vidiecky dom, vzdialený asi 40 minút od Londýna,“ prezradila P. Mojžišová.

Pracovné zameranie mladej Piešťanke zabezpečilo stretnutie so svetovou celebritou. „Podarilo sa mi stretnúť s Davidom Guettom. Môj šéf vlastní byt, zariaďovaný minulý rok. Poslal ma, aby som mu ho ukázala,“ zaspomínala dizajnérka. Dídžej si chcel nehnuteľnosť prenajať na niekoľko mesiacov, no napokon firma dostala od iného klienta lepšiu ponuku. Na mladú Slovenku však urobil dojem, prezradila, že bol veľmi milý.

O luxusný byt v lukratívnej štvrti mal záujem aj dídžej David Guetta.

Medzi zamestnaním v rodnej krajine a kráľovstve badá odlišnosti. „Práca v zahraničí je charakterom veľmi podobná s tou na Slovensku, asi najväčší rozdiel vidím v prostredí. V Británii je viac medzinárodné a projekty sú často väčšie rozsahom,“ poznamenala P. Mojžišová. Vo svojom odbore sa cíti dobre a chce pracovať na ďalších zaujímavých projektoch.

Napriek tomu, že úspešná dizajnérka žije v pre mnohých vysnenej krajine, z času na čas sa jej za domovom cnie: „Piešťany milujem, mám tu celú rodinu a vraciam sa sem každé dva-tri mesiace.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava