Jozef Adamec čestným občanom kraja

  • Nezaradené
  • 10. októbra 2017, 10:56
  • Autor:Gabo Kopúnek

Pri príležitosti Dňa Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa vo štvrtok 5. októbra v trnavskom Divadle Jána Palárika uskutočnilo už po jedenásty raz oceňovanie osobností kraja.

Z rúk predsedu TTSK Tibora Mikuša a podpredsedov Augustína Hambálka, Józsefa Berényiho a Zdenka Čambala si ocenenia prevzali tí, ktorí sa zapísali do dejín, sŕdc a mysli občanov kraja svojou prácou, životnými postojmi a príkladnými činmi. Ako poznamenal Mikuš, je to len slabou odmenou za to, čo vytvorili v prospech občanov kraja a Slovenska.

Športovec a organizátor telovýchovných podujatí Ján Godál (uprostred).

Na slávnosti si najvyššiu poctu – čestné občianstvo prevzal bývalý futbalista a tréner, rodák z Vrbového Jozef Adamec. Rovnaká pocta, ale in memoriam, patrí aj Trnavčanovi Jánovi Krištofíkovi, ktorý sa zaslúžil nielen o rozvoj telovýchovy a TJ Slávia Trnava, ale jeho pričinením bola pred 33 rokmi v Trnave vybudovaná moderná viacúčelová športová hala.
Šéf FS Krakovienka Bohumil Tonkovič si prevzal Pamätný list predsedu TTSK za úspešnú propagáciu kraja na tohtoročných folklórnych majstrovstvách Európy v Bulharsku.

Tohtoročnými laureátmi Ceny TTSK boli z kolektívov Krajský výbor Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Trnava, Fakultná nemocnica Trnava, slovenské futbalové družstvo starostov a Trnavská regionálna komora – SOPK, z jednotlivcov si cenu prevzal významný, medzinárodne uznávaný vedec Pavel Élesztős. In memoriam bola udelená aj vysokoškolskému pedagógovi a spisovateľovi Milanovi Jedličkovi.
Predseda madunického družstva Oliver Šiatkovský (vľavo) a starosta Prašníka Emil Škodáček (vpravo).

Odovzdávali sa tiež Pamätné medaily predsedu TTSK, ktoré si z piešťanského regiónu prevzali starosta Prašníka Emil Škodáček, športovec a organizátor telovýchovných podujatí Ján Godál a predseda PVOD Madunice a tiež Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Trnave Oliver Šiatkovský, rodák z Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav