Vyzdobte si domácnosť veľkonočnými doplnkami

  • Nezaradené
  • 13. apríla 2017, 12:22
  • Autor:am

Obľúbené sviatky plné vody, korbáčov a vajíčok sa nezadržateľne blížia. Už počas nadchádzajúceho víkendu si mládež užije dlho očakávané veľkonočné prázdniny, viacerí pracanti budú mať k dispozícii predĺžené voľno a rodiny využijú čas na návštevy blízkych. Aby u vás šibači i hostia zacítili pravú veľkonočnú atmosféru, vyzdobte si príbytok jarnými dekoráciami.

Nielen pred Vianocami, ale i pred Veľkou nocou prichádzajú obyvatelia do kvetinárstiev a obchodov so záhradníckymi potrebami, aby si zútulnili byty a domy aktuálnou výzdobou. „Zákazníci najčastejšie kupujú veľkonočné venčeky na dvere, veľkonočné aranžmány s jarnými cibuľovinami a s prizdobením vo forme vajíčok, kuriatok, tiež spomienkové aranžmány pre zosnulých,“ uviedla Mária Charvátová zo Záhradného centra Charvát.

V súčasnosti ľudia uprednostňujú živé kvety a dekorácie z prírodných materiálov. Čo sa týka kvetov, najviac kupujú narcisy, hyacinty, tulipány, modrice, prvosienky, brečtany a iné jarné kvety a rastliny. „Najobľúbenejšími jarnými farbami sú pastelové odtiene, teda žltá, bledozelená, hitom je farba mint, teda bledá modro-zelenkavá, ale ľudia sa, samozrejme, radi vracajú k naturálnym zemitým farbám,“ skonštatovala M. Charvátová.

V prevádzke dokonca dokážu vyrobiť dekoráciu aj podľa želania zákazníka – stačí priniesť fotografiu alebo popísať požadovanú vec. Zakúpiť si však môžete aj materiály na domáce zhotovenie ozdôb, v ponuke sú rôzne stuhy, hobliny, jutovina, kukuričné šúpolie, brezové prútie, vajíčka, veľkonočné zvieratká z plastu, keramiky, rôzne nádoby z prútia a ďalších materiálov…

Veľmi jednoducho tak vytvoríte nádobu na maľované vajíčka alebo napríklad dekoráciu v podobe kohúta. Stačí vám pritom len tvrdý papier vo forme ihlanu obaliť jutovinou a farebnými stužkami prirobiť golier, chvostík a chochol na hlave. Fantázii a kreativite sa medze nekladú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava