Vytvorte si vlastný svietnik

  • Nezaradené
  • 17. decembra 2014, 15:20
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Vianočné ozdoby rôznych druhov nájdete dnes naozaj všade a obchodníci si za ne často účtujú vysoké ceny. Prinášame jednoduchý spôsob, ako si v pohodlí domova vytvoriť vlastný svietnik.
Budete potrebovať: polovicu polystyrénovej gule, bielu stuhu, bielu stuhu s farebným lemom, farebnú stuhu, špendlíky, sviečku a bodec na sviečku.

Postup:
Polystyrénovú guľu si rozdelíme na osminy a stuhy nastriháme na rovnaké obdĺžniky. Prvé použijeme biele stuhy. Po jednej ich prikladáme k stredu, prišpendlíme, horné rohy zahneme smerom k dolnému stredu a prišpendlíme aj tie. Keďže každý vzniknutý trojuholník zakryje dve osminy gule, navrch sa nám zmestia štyri. Vo vzdialenosti asi jeden centimeter od špicu bielej stuhy si v nasledujúcom rade pripevníme farebné, ale tentoraz hustejšie – v jednom obvode ich bude veľa seba osem. Rovnako pokračujeme opäť bielymi a potom lemovanými. V nasledujúcom rade sa počet bielych stúh opäť znásobí a bude ich šestnásť. Pokračujeme striedaním farieb až po spodok. Dolný okraj obmotáme farebnou stuhou. Do stredu už len zapichneme bodec na sviečku, sviečku samotnú a svietnik je hotový. Za námet ďakujeme Monike Karabovej.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 9. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava