Darčekové predmety potešia všetky generácie

  • Spravodajstvo
  • 2. júna 2017, 08:35
  • Autor:am

Narodeniny, svadby, výročia, príchod nového človiečika – to všetko sú príjemné momenty života, ktoré sa nám spájajú s radosťou z obdarúvania. Avšak vymyslieť vhodný dar pre toho ktorého člena rodiny či priateľa niekedy môže dať i zabrať. Majiteľka darčekovej predajne Kira, Henrieta Čejteiová, pre Piešťanský týždeň porozprávala, čo je v súčasnosti v oblasti darčekov medzi ľuďmi obľúbené. Dočítate sa tiež, čo by mohlo potešiť mužskú časť populácie pri nachádzajúcom Dni otcov.

Darčeková predajňa v pasáži spájajúcej Rázusovu a Teplickú ulicu poteší každého vinšovníka, vybrať sa v nej totiž dajú dary pre všetky vekové kategórie. „Od plienkových tortičiek sa u nás nachádzajú rôzne produkty až po balíčky pre oslavujúcich osemdesiatnikov či deväťdesiatnikov, teda pre širokú verejnosť,“ uviedla H. Čejteiová. Zákazníci väčšinou prichádzajú len s informáciou, pre koho a k akému sviatku darček potrebujú. „Vtedy poukazujem, poradím, poviem, čo by bolo vhodné,“ prezradila majiteľka obchodu Kira. Predstavu vraj netreba mať žiadnu, v obchode si zákazník prezrie, čo je dostupné. „Ľudia väčšinou ani predstavu o tom, čo by chceli kúpiť, nemajú. Teraz je v ponuke dostupných veľmi veľa produktov, a tak ich čosi konkrétne musí zaujať.“

V rebríčku obľúbenosti vedú osušky s menami a nápismi. „Ak nie je na predajni konkrétne meno, ktoré zákazník potrebuje, vyhrávajú humorné nápisy ako sexi kosť, sexi kočka či stopercentný svalovec. Ide však i o farbu prevedenia a obrázok, ktorý je k nápisu vyšitý.“ Okrem už vyhotovených kúskov sa však dajú objednať osušky s akýmkoľvek menom či sloganom.

Veľmi žiadané sú aj balíčky, prípadne takzvané tortičky. Okrem osušiek, uterákov, dekorácií si zákazník môže priniesť do balíčka aj vlastnú kozmetiku či iné predmety, ktoré chce do nich zabaliť. Obľúbené sú aj plienkové torty k oslavám príchodu novorodenca.

Hitom pre mamičky sú plienkové torty.

Neutíchajúcim trendom sú stále sošky anjelikov. „Sú a pravdepodobne budú aktuálne vždy, a to malé aj veľké.“ Neustále obľúbené sú i ďalšie motívy dekorácií, ktoré oslávencovi budú v ďalších rokoch skrášľovať vitrínu. Najmä k výročiu, ale i k ďalším oslavám sa ako podarúnky hodia fľašky, poháre s vekom, venovaním, oslovením, mottom či vtipným nápisom. Vyhotoviť ich vie H. Čejteiová priamo podľa želania zákazníka: „Nie je problém vyrobiť akýkoľvek motív podľa predstáv kupujúceho. Maľujem akrylovými farbami, pričom takto zhotovené poháre môžete aj umyť pod tečúcou vodou.“ Potešiť môžu i osobne vyrobené tabuľky s vlastnými mottami, citátmi a nápismi.

Na svoje si však prídu aj milovníci humoru, dostupné sú totiž rôzne predmety s vtipnými nápismi. Oteckovia sa pri svojom nadchádzajúcom sviatku možno potešia sprchovému gélu, ktorého obal pripomína pivo alebo rum, či retrozapaľovaču.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava