Flog Erika Ďuriša – Dokument o Piešťanoch XIV.

  • História
  • 5. marca 2014, 11:25
  • Autor:E.D.

V priebehu roka 2010 sme spolu s Andreou Rebrovou a novinami AB Piešťany pod značkou DSK design natáčali dokument o pánovi Švecovi. Rád by som vám preto aj takouto formou prezentoval tento dokument. A chcel vám ukázať, že aj jeden človek dokáže veľa, keď sa chce.

Aj keď je dnes pán Švec na zaslúžilom dôchodku, stále sa zaujíma o mesto. Pre nás sú jeho spomienky ozaj cenné, poskytnú nám jedinečnú možnosť rok po roku sa prejsť obdobím, keď sa robilo a stavalo s obrovským pocitom zodpovednosti. Ako sa hovorí, nadšenie otvára cesty o ktorých tí menej nadšení ani netušia že existujú.

Erik Ďuriš: Jeden z dvoch zakladateľov blogu e.m.photography, jeho ďalšou záľubou i prácou v jednom je fotografovanie, natáčanie videí a popritom tiež pracuje ako novinár. Je kreatívny, vždy otvorený novým nápadom, najradšej fotí a zachytáva niečo zaujímavé, čo upúta pozornosť ľudí. Jeho tvorbu nájdete na eriino.sk alebo fb Erik Ďuriš Photography.


1983-84 Autobusová stanica
V 80. rokoch 20. storočia sa vedenie mesta Piešťany rozhodlo vyriešiť nepriaznivú dopravnú situáciu v centre mesta, a tak schválilo plán rekonštrukcie Nitrianskej ulice a jej napojenia na Krajinskú cestu. Prvým krokom bolo odsunutie kolíznej autobusovej dopravy zo stredu Piešťan na vhodnejšiu lokalitu pri železničnej stanici. Realizáciou novej autobusovej stanice boli poverené Technické služby mesta Piešťany.

https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=d0DL10GCX4o

Pozrite si aj predchádzajúce časti dokumentu:
Dokument o Piešťanoch časť I. Dokument o Piešťanoch časť II. Dokument o Piešťanoch časť III. Dokument o Piešťanoch časť IV. Dokument o Piešťanoch časť V. Dokument o Piešťanoch časť VI. Dokument o Piešťanoch časť VII. Dokument o Piešťanoch časť VIII. Dokument o Piešťanoch časť IX. Dokument o Piešťanoch časť X. Dokument o Piešťanoch časť XI. Dokument o Piešťanoch časť XII. Dokument o Piešťanoch časť XIII.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek