Flog Erika Ďuriša – Dokument o Piešťanoch II.

  • História
  • 21. januára 2014, 13:10
  • Autor:E.D.

V priebehu roka 2010 sme spolu s Andreou Rebrovou a novinami AB Piešťany pod značkou DSK design natáčali dokument o pánovi Švecovi. Rád by som vám preto aj takouto formou prezentoval tento dokument. A chcel vám ukázať, že aj jeden človek dokáže veľa, keď sa chce.

Aj keď je dnes pán Švec na zaslúžilom dôchodku, stále sa zaujíma o mesto. Pre nás sú jeho spomienky ozaj cenné, poskytnú nám jedinečnú možnosť rok po roku sa prejsť obdobím, keď sa robilo a stavalo s obrovským pocitom zodpovednosti. Ako sa hovorí, nadšenie otvára cesty o ktorých tí menej nadšení ani netušia že existujú.

Erik Ďuriš: Jeden z dvoch zakladateľov blogu e.m.photography, jeho ďalšou záľubou i prácou v jednom je fotografovanie, natáčanie videí a popritom tiež pracuje ako novinár. Je kreatívny, vždy otvorený novým nápadom, najradšej fotí a zachytáva niečo zaujímavé, čo upúta pozornosť ľudí. Jeho tvorbu nájdete na eriino.sk alebo fb Erik Ďuriš Photography.

 1966-67 Stavba mosta ponad Vážsky kanál
Vedenie MsNV v Piešťanoch si pri cestách do Vysokých Tatier všimlo, že malá obec Svošov na Liptove je spojená so železničnou staničkou lávkou pre peších zavesenou na dvoch lanách cez rieku Váh. Tento objekt sa im zapáčil, pretože bol vhodný na premostenie vážskeho kanálu s ostrovom, ktorý vznikol pri výstavbe vodného diela Sĺňava. Piešťanci sa tak mohli prejsť po hojdacom moste už v roku 1967.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=zKKYXtvuqYg
Pozrite si aj predchádzajúce časti dokumentu:
Dokument o Piešťanoch časť I.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava