Blog Jozefa Malíka: Spravme si to tu krajšie. Sami.

  • Blogy / Blogy
  • 6. septembra 2013, 08:37
  • Autor:J. Malík

Keď touto vetou zakončil Jakub Ptačin svoju asi 10 minútovú prezentáciu TEDx v Bratislave, povedal som si, že „woooow!” Toto je presne to, čo by sme všetci potrebovali počúvať, každé ráno stále dokola. Nedalo sa mi nič iné, len súhlasiť, keď vo svojich 5 bodoch opísal „neduhy” nás Slovákov a prečo to potom je na Slovensku jednoducho tak.

Každému vrele odporúčam si toto „videjko” aspoň raz pozrieť a dobre sa zamyslieť nad jeho obsahom. Nejdem tu teraz opisovať, čo už zaznelo na prednáške, ale podstatou je potrebná zmena zmýšľania a celkového prístupu k okoliu. Práve spolupatričnosť, teda cítenie a vnímanie nášho najbližšieho prostredia sa žiaľ z ľudí v poslednom období veľmi rýchlo vytráca.
Mám pocit, že si  už prestávame vážiť nielen ľudí okolo nás, ale často krát aj samých seba. Aj z tohto dôvodu je teda logické, že necítime žiadnu zodpovednosť ani za miesto kde žijeme. Síce detailne sledujeme a „lajkujeme”, činnosti stoviek našich virtuálnych známych, o ktorých niekedy vieme aj to, kedy idú na záchod, ale koľko skutočných priateľov nám je na blízku, keď potrebujeme ozajstnú pomoc?
Zastavme sa konečne na chvíľu a spýtajme sa samých seba jedinú otázku. Čo môžem ja spraviť, aby to tu bolo aspoň o trochu krajšie? Určite každý nájde odpoveď.

už spomínané video nájdete tu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín