Zomrela Aranka Bednárová z Doliny

  • Nezaradené
  • 12. júla 2012, 13:00
  • Autor:Viera Dusíková

NOVÁ LEHOTA – Na Petra a Pavla oslávila Aranka Bednárová, rodená Reptová z Doliny so svojím manželom Jánom Bednárom (96) briliantovú svadbu. Po 70 rokoch spoločného života Aranka odišla z toho sveta práve dnes – 12. júla 2012. Dožila sa 87 rokov. Smutnú správu nám oznámili z Obecného úradu v Novej Lehote. Aranka sa vraj stihla rozlúčiť s najbližšími… Jej manželovi a najbližšej rodine vyslovujeme úprimnú sústrasť. Česť jej pamiatke!

"Oznamujeme vám smutnú správu. Dnes zomrela pani Aranka Bednárová z Doliny. Zároveň Vám veľmi pekne ďakujeme za uverejnený článok. Stihla oslavu s blízkymi  a rozlúčila sa," uviedla Adriana Babincová z Obecného úradu v Novej Lehote.
Zaspomínajte si s nami: Tento článok sme vydali pred necelými dvoma týždňami z príležitosti ich briliantovej svadby.
 

Manželia Bednárovci z Doliny prežili 70 rokov spolu


Až za nemeckým nápisom – Koniec cesty žili na jednej z novolehotských usadlostí staručký manželský pár – Aranka, rodená Reptová (87) a Ján Bednárovci (96). Práve dnes – na Petra a Pavla oslavujú starkí krásne 70. výročie sobáša. K blahoželaniu sa pripája Obecný úrad v Novej Lehote aj všetci tamojší poslanci.

Deväťdesiatšesťročný Ján je zároveň najstarším obyvateľom Novej Lehoty. „Sobáš sme mali 29. júna 1942 a krátko na to Janko narukoval,“ prezradila nám Aranka, ktorá je od svojho manžela o deväť rokov mladšia. Jej Janko počas vojny dezertoval, a preto ho v septembri 1944 uväznili Nemci. „Deväť mesiacov som kŕmil dobytok v troch maštaliach. Robil som sám prácu, ktorú predtým vykonávali traja,“ dodáva starký. Manželia Bednárovci vychovali štyri deti – dcéru Oľgu, dvojičky Jána a Martu a syna Pavla. Majú desať vnukov, trinásť pravnukov a jedného prapravnuka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav