Zo školy sa v noci ozýval smiech

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. apríla 2017, 13:13
  • Autor:am

Skvelá atmosféra zaplnila priestory Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch. Učiteľky sa spolu s viac než deviatimi desiatkami žiakov zapojili do celoslovenského, už po sedemnásty raz sa opakujúceho podujatia Andersenova noc. V piatok 31. marca sa tak namiesto diktátov, príkladov a prednášaného učiva zo školských priestorov ozýval úprimný detský smiech.

Základná škola Holubyho sa do projektu zapojila už po piaty raz. „Najskôr sme mali prezentáciu o Andersenovi, rozprávali sme sa o jeho rozprávkach, púšťali sme si ich na interaktívnej tabuli,“ začala rozprávanie organizátorka podujatia, učiteľka Slavomíra Jančovičová. Po absorbovaní nových informácií o výnimočnom spisovateľovi z 19. storočia, ktorý napísal Škaredé káčatko, Snehovú kráľovnú či Dievčatko so zápalkami, deti si užili vystúpenie kúzelníka. Malí nadšenci sa do čarodejníckeho čísla aktívne zapájali, hlásili sa a opakovali kúzelné slová. Z jedálne sa ozýval hurónsky smiech a viaceré deti si odniesli balónové zvieratká.

Potom sa presunuli do počítačovej miestnosti, kde sa rozdelili do skupín, vyžrebovali si farby a odštartovali veľkú nočnú súťaž, počas ktorej hľadali poklad a asistovali im pritom siedmaci prezlečení za rozprávkové bytosti. „Súťažili v družstvách, pričom absolvovali nočnú hru, kvíz s hrou na režisérov, skladanie puzzle a hranie hier v telocvični. Na disciplíny mali 20 minút, po ktorých sa občerstvili a družstvá sa vymenili,“ povedala učiteľka. Po polnoci sa deti vyjašili na diskotéke a okolo jednej hodiny nadránom sa začali poberať do tried a spacákov.

Večer s deťmi prvého stupňa absolvovali takmer všetky učiteľky. „Je to dosť náročné, ale dá sa to zvládnuť. Zabavíme sa s deťmi, samozrejme, aj my,“ skonštatovala S. Jančovičová. Deti sa na takúto špeciálnu noc v školských priestoroch veľmi tešia. „Domov sa nepýtajú a je to pre ne iné, keď spia v triede v spacákoch, s baterkami a vedľa kamarátov. Kým zaspia, trochu to trvá, no ten, kto najviac vystrája a nechce sa mu spať, dostane rozprávkovú knižku, vezme si baterku a ostatným číta,“ dodala organizátorka podujatia.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela