Znevýhodnené deti predviedli svoj umelecký talent

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. novembra 2016, 13:06
  • Autor:am

Deviaty ročník obľúbeného projektu s názvom Deti deťom – Aj my sa vieme zabaviť dal opäť šancu predviesť sa znevýhodneným žiakom škôl z Piešťan a Vrbového. V pondelok 21. novembra vystúpili v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána desiatky detí na pódium, aby ukázali, že i oni majú talent.

Deti zo Základnej školy F. E. Scherera, Spojenej školy v Piešťanoch a Spojenej školy vo Vrbovom sa predviedli s viacerými tancami a scénkami. Ukázali, že vystupovanie ich baví a za odvahu predstúpiť pred ostatných dostali od maskotov podujatia, Pata a Mata, balónové zvieratká. Dopoludním moderátorsky sprevádzal bábkoherec Martin Žák, ktorý deťom napokon aj predviedol hraný príbeh o námorníkovi.
Súčasťou podujatia bola výtvarná súťaž hendikepovaných detí. Výtvory môžu záujemcovia vidieť od 8. do 30. novembra vo foyeri kina Fontána. Do súťaže sa zapojilo 38 detí a vytvorilo 48 prác. Diela hodnotila Marta Jurčová, riaditeľka mestského kultúrneho strediska, a akademický maliar Ladislav Sulík.

Cenu poroty za dielo Jesenná halúzka získala Eliška Jankechová zo ZŠ F. E. Scherera a za dielo Rodina na výlete si ocenenie odniesol Samuel Kováč z tej istej školy. Cenu primátora získala žiačka Spojenej školy v Piešťanoch Diana Adamcová za výtvarnú prácu s názvom O Ruženke. Tretie miesto napokon obsadil Daniel Mlynek zo Spojenej školy M. Beňovského vo Vrbovom za prácu Jesenná búrka. Striebornú „medailu“ získal Michal Urban z tej istej školy a na pomyselný stupienok víťazov vystúpil žiak piešťanskej spojenej školy Richard Jankovič. Namaľoval výtvarné dielo s názvom NO princ a princezná.

Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou ministerstva kultúry.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 29. novembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela