Žiaci z Holubyho si vyskúšali i „jazdu v opitosti“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. júna 2016, 08:13
  • Autor:vd

Piataci Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch absolvovali dopravnú súťaž, na ktorej si preverili najmä svoje fyzické schopnosti. Okrem jazdy zručnosti s množstvom prekážok a rôznych úloh, ktoré museli zvládnuť šliapajúc na bicykli, im na motokárach nasadili špeciálne okuliare. S nimi mali absolvovať jazdu imitujúcu až dve promile alkoholu v krvi.

Tiež si mohli vyskúšať kráčanie s okuliarmi, ktoré skresľovali realitu ako po požití návykových látok. „Cítim sa ako mimozemšťan, ktorý nevie trafiť nohou na bielu čiaru ihriska. Celý svet sa mi kýve, vidím ho rozmazane,“ smiala sa žiačka s „marihuanovými“ okuliarmi. Pod pergolou prebiehala ďalšia disciplína, jazda pomalosti. „Deti, najmä v Piešťanoch, musia vedieť dokonale ovládať bicykel a niektoré z nich slimačiu jazdu nezvládajú, tu si to môžu vyskúšať,“ uviedol M. Jankech.

Rozhodcov, zapisovateľov i hliadku prvej pomoci robili svojim mladším kamarátom deviataci. „Už sme poprijímaní na stredné školy, takže máme pohodu,“ tešila sa Simona Pajonková. Vyvrcholením dopravného dňa boli rýchlostné preteky. Počas skúšobnej jazdy dievčat sa na okruhu v zákrute jedna z piatačiek zranila. Kopírovala bežeckú dráhu predlaktím. Cestný lišaj jej zdravotníčky v bielych plášťoch okamžite ošetrili. „To je nič, na podobné záležitosti som zvyknutá,“ skonštatovala zranená piatačka.

Jazdu na motokáre sťažovali okuliare imitujúce dve promile alkoholu v krvi.

Na stupne víťazov sa v každej disciplíne postavili traja najrýchlejší i najzručnejší pretekári. Jazdu zručnosti na bicykli vyhral Mathias Molnár, jazdu na motokáre imitujúcu alkohol zvládla najlepšie Soňa Macejková. Disciplínu slimák, čiže jazdu pomalosti, vyhral Juraj Sokol. V rýchlostných pretekoch boli najlepší Timotej Vatrt, z dievčat si prvenstvo vybojovala Soňa Macejková.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 7. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava