Záverečné vystúpenie „zušky“ si deti užili

  • Šport / Ostatné športy
  • 15. júna 2016, 08:32
  • Autor:am

Prichádzajúci koniec školského roka so sebou nesie mnoho skúšok, testov a uzatváraní známok. Malí umelci z tanečného odboru Základnej umeleckej školy v Piešťanoch už sú zvyknutí, že pred letom predvedú všetko, čo sa počas roka naučili. V pondelok 6. a v utorok 7. júna sa predstavili rodičom, priateľom i milovníkom tanca na pódiu Domu umenia.

Dvojhodinový program zostavený z moderných, klasických, ale i ľudových tancov niekoľkokrát roztlieskal preplnené hľadisko kultúrneho stánku. Deti sa na pódiu predstavili vo včielkových kostýmoch, zahrali sa na cirkus, dokonca starší zatancovali duet na známu romantickú pesničku Thinking Out Loud. Okrem citu pre hudbu ukázali mnoho krkolomných kúskov, dokonca náročných zdvíhačiek. Súčasťou pondelkového koncertu bolo tiež oceňovanie absolventov.

Žiakov pripravovali učiteľky Miriam Šupenová, Monika Ondrášiková a Dagmar Kuběnová. Tá nacvičila choreografie skupín Striebornička a Bella. „Väčšinou sa vystúpenia chystajú k záveru roka, ale niektoré tance boli pripravované aj dlhšie, deti sa s nimi prezentujú na súťažiach. Isté choreografie sú už dokonca z takého fondu súborov,“ povedala učiteľka. Svojich zverencov pochválila. „Pracuje sa mi s nimi výborne. Sú to vynikajúce, talentované a šikovné deti, ktorým sa chce,“ dodala D. Kuběnová.

Tanečníci sa ešte predvedú na niekoľkých vystúpeniach v Piešťanoch a okolí a potom už ich čaká zaslúžený oddych v podobe prázdnin.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava