Vo Fontáne si uctili najaktívnejších seniorov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. októbra 2016, 11:53
  • Autor:vd

Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sa v kine Fontána zišli piešťanskí seniori zdužení vo viacerých spoločenských organizáciách, aby zažili atmosféru koncertu skupiny Kortina. Známe hity si zanôtili spolu s tromi mladými hudobníkmi.

V úvode podujatia riaditeľka mestského kultúrneho strediska Marta Jurčová odovzdala päť ďakovných listov a kytice aktívnym predstaviteľom seniorských organizácií. Okamih slávy zažili Alžbeta Himmerová zo Slovenskej únie proti osteoporóze, Mária Šišková a Eva Mydlová z Ligy proti rakovine, Ján Šicko z Denného centra Rozmarín a Lýdia Jurčová zo Slovenského Červeného kríža. M. Jurčová im vyjadrila uvedeným gestom vďaku za aktivity a obetavosť v prospech dobrého fungovania združení či pacientskych organizácií. Práve oni totiž nadviazali na dobré tradície a v Piešťanoch vytvorili priaznivé ovzdušie pre spoluprácu, pomoc a tiež dôležitú prevenciu pred civilizačnými a inými ochoreniami. Každý z ocenených potom individuálne poďakoval nielen za kytičku kvetov, participáciu a možnosť prezentovať činnosti, ale tiež za podporu.

M. Šišková zároveň pozvala členov piešťanskej pobočky Ligy proti rakovine na slávnostné stretnutie pri príležitosti 25. výročia jej založenia. Bude sa konať 15. novembra o tretej hodine popoludní v kine Fontána.

Po slávnostnom akte nasledoval koncert žilinskej skupiny Kortina, pri ktorom si seniori zaspievali niektoré obľúbené piesne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 25. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj