Včielka Maja na tekvicovom dvore v Krakovanoch

  • Nezaradené
  • 21. septembra 2016, 12:44
  • Autor:vd

O tom, aké krásy a záhady skrýva dedinská záhrada, sa mohli presvedčiť návštevníci trinásteho ročníka Slávností jesene v Krakovanoch. Okolie kultúrneho domu sa počas uplynulého víkendu premenilo na malý floristický rozprávkový zázrak. Ústrednou témou výstavy bola Včielka Maja a jej kamaráti na tekvicovom dvore.

Podujatie, ktoré trvalo od 16. do 19. septembra, pripravili členovia Miestnej skupiny Slovenského Červeného kríža v spolupráci s Obcou Krakovany. Do aranžovania sa pustili celé rodiny. Originálne postavičky i celé príbehy z tekvičiek, ale i cukiet, patizónov či kukuríc, vytvorili aj deti zo základnej či materskej školy. Boli tu kŕmidlá, starý moržovník na kukuricu, veterné mlyny, takmer všetky postavičky z rozprávkového seriálu Včielka Maja – trúdik Vilko, Kasandra, pavúčica Tekla či lúčny koník Flip. Každý iný – každý originálny. Prvé melódie hudobnej skupiny Vavrinecká trojka z Kočína-Lančára si pod pódiom v družnom rozhovore užíval starosta obce František Klinovský.Krakovanci sa ako každoročne blysli. V ponuke domácich gazdiniek, členiek Červeného kríža, boli fazuľové i krúpové kaše, vysoké šťavnaté marhuľové či slivkové koláče, plné kotlíky gulášu i špeciálna živánska. Milovníci burčiaku a piva si tiež prišli na svoje. Všetko vyzeralo ideálne až do chvíle, kým sa nad tekvicovým dvorom nerozpršalo. Potom sa hodovanie presunulo z dvora do kultúrneho domu. Nasledoval program v podaní country hudby Pohoda z Moravského Lieskového. Na druhý deň, v nedeľu 18. septembra, bolo na programe vystúpenie ďalšej kapely z tej istej obce – dychovej hudby Lieskované. V pondelok 19. septembra sa na tekvicový dvor vybrali deti zo základných i materských škôl z Krakovian a okolitých obcí.
Pozrite si fotogalériu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 20. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava