V Očkove sa strašilo, súťažilo, ale aj zabávalo

  • Nezaradené
  • 9. februára 2017, 08:45
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Štvrtý ročník karnevalovej zábavy pre najmenších pripravilo v sobotu 4. februára pre svoje ratolesti občianske združenie mamičiek z Očkova.

Viac ako päť desiatok drobcov so svojimi rodičmi z Očkova, ale i okolitých obcí, rozprúdilo karnevalovú zábavu o tretej hodine popoludní. Deťúrence za pomoci „dospelákov“ sa však najprv premenili na víly, princezné, ale aj rôzne strašidelné rozprávkové bytosti. Bolo však možné zhliadnuť i kovbojov, automobilových zvodníkov či futbalistov.

Na úvod karnevalu sa každý drobec predstavil a vysvetlil, akú masku predstavuje. Po úvodnom ceremoniáli sa deti pustili do súťaží. Družstvo dievčat sa postavilo do súboja proti chlapcom. Vytvorili dvoch hadov prepojených balónmi medzi nimi. Had sa nesmel rozpojiť a žiaden balón spadnúť. Tentoraz boli rýchlejší chalani, dievčence, naopak, boli zodpovednejšie.

O prvenstvo ale nešlo, všetci sa prišli v prvom rade zabaviť. A toto motto detského karnevalu bolo aj v plnej miere naplnené. Občianske združenie mamičiek pre deťúrence okrem zábavy pripravilo aj veľké množstvo drobných darčekov a sladkých dobrôt. Všetkým sa vraj karnevalové bláznenie páčilo a už teraz sa tešia na to, čo im ich rodičia pripravia o rok.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 7. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava