V Krakovanoch sa zabávali celé rodiny

  • Nezaradené
  • 15. júna 2016, 08:23
  • Autor:am

Deti si zasúťažili a rodičia sa pozhovárali. V Krakovanoch po prvý raz zorganizovali podujatie s názvom Deň rodiny. V piatok 10. júna sa na miestnom futbalovom štadióne postretali všetky generácie, prišli aj obyvatelia susedných obcí.

Napriek tomu, že v Piešťanoch sa v piatok vyzúrila búrka, v Krakovanoch vládlo slnečné počasie. Prialo všetkým naplánovaným aktivitám, deti potešil nafukovací hrad aj súťaže. Skúšali triafať loptu do brány, kráčať s loptičkou na tenisovej rakete či skákať vo vreci. Po absolvovaní všetkých desiatich súťažných stanovíšť získali pamätnú medailu a sladkú dobrotu. Ratolesti sa vybláznili v hasičskej pene, a hoci im rodičia dávali množstvo inštrukcií, ako na seba nazbierať čo najmenej bielej hmoty, pri vychádzaní z peny deti pripomínali skôr zástup malých snehuliakov. Svoje zručnosti ukázali hasiči a policajti pri improvizovanom zásahu, vyslúžili si potlesk všetkých prítomných. Najväčším lákadlom bol balón, ktorý nebojácne deti vynášal až do výšky 30 metrov.

Deň rodiny zorganizovala miestna základná škola, materská škola a obecný úrad. „Akcia bola spojená s dňom detí, otcov, matiek a ukončením školského roka. Tieto oslavy sme spojili do jedného podujatia,“ informovala Andrea Štefanková, riaditeľka materskej školy. „Chceli sme, aby sa rodičia s deťmi zapojili do súťaží a venovali sa im aj takýmto spôsobom,“ doplnila riaditeľka základnej školy Eva Seitlerová. Z akcie bol potešený aj starosta Krakovian František Klinovský: „Obom riaditeľkám a všetkým zúčastneným učiteľkám patrí veľká vďaka. Deň rodiny bol síce po prvý raz, no dúfajme, že nie posledný.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav