V. Kostoľany: Drobci si svoj deň užili naplno

  • Nezaradené
  • 7. júna 2016, 14:03
  • Autor:am

Oslava detstva je síce v kalendári zapísaná v prvý júnový deň, no poriadna zábava prichádza až počas voľna. V nedeľu 5. júna sa preto všetky deti z Veľkých Kostolian stretli na futbalovom ihrisku za obecným úradom a svoj medzinárodný sviatok si naplno vychutnali.

„Každoročne ku Dňu detí pripravujeme podujatie a vždy sa snažíme zaobstarať zaujímavé atrakcie. Tento rok je novinkou vozenie na segwayoch. Každé dieťa tiež dostane sladkú odmenu,“ povedal Gilbert Liška, starosta Veľkých Kostolian. Deti si okrem jazdy na týchto netradičných dopravných prostriedkoch zajazdili aj ródeo na býkovi. Vyskúšať si mohli adrenalínový zorbing, teda gúľanie sa vo veľkej priesvitnej guli, samozrejme, s asistenciou animátorov. Nadšení chlapci, ale aj zopár dievčat sa nechalo povoziť na motorkách všetkých typov či dokonca na štvorkolke. Pre najmenších si organizátori pripravili nafukovací hrad aj vysokú šmykľavku.

Podujatie svojim programom obohatili aj príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru Veľké Kostoľany. Najskôr použili staršie vozidlo, aby si deťúrence vyskúšali striekanie vody na terč, neskôr sa sami pustili do akcie. Vopred si pripravili staršie osobné vozidlo, ktoré najprv označili ružovým dymovým signálom, aby demonštrovali, že ide o simulovaný zásah. To už sa všetci prítomní presunuli k autu a sledovali, ako hasiči strieborné auto podpaľujú. Šľahajúce plamene a kúdol dymu prišla ďalšia časť dobrovoľných hasičov uhasiť, za rýchly zásah si vyslúžili potlesk. Po skončení predvádzacej akcie sa už ratolesti presunuli späť k atrakciám a rodičia zakotvili pri stánkoch s občerstvením.

„Takýto Deň detí usporadúvame v obci už asi desiaty rok, predtým podobná akcia v obci nebývala. Povedali sme si, že prečo pre deti niečo nespraviť. Môžu prísť s rodičmi, tí sa pozhovárajú, postretajú s rodinami a deti sa zabavia. Sú vonku a nesedia pri televízii,“ dodal G. Liška a prezradil, že aj v budúcom roku plánujú ďalšie novinky.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 7. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava