V Galérii Fontána vystavovali už 200-krát

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 21. októbra 2015, 14:20
  • Autor:am

Za viac ako desať rokov existencie piešťanskej Galérie Fontána sa v jej priestoroch predstavilo mnoho talentovaných autorov. V stredu 14. októbra vernisážou otvorili jubilejnú dvojstú výstavu. Dynamické a energické obrazy doplnili sklené výplne a železné artefakty.

Na prvý pohľad zaujmú farebné ženské siluety na stenách. Výnimočne dámske podobizne nepochádzajú z pera autora – muža, vytvorila ich akademická maliarka. „Je prirodzené, že žena maľuje ženy. Aspoň pre mňa. Kto iný ako žena ju vie lepšie vyjadriť? V mojej tvorbe sú ženy krehké, dokonalé bohyne, nabité energiou, a muži, naopak, silní, dominantní, lovci,“ priblížila svoju tvorbu výtvarníčka Noémi Kolčáková-Szakállová. Okrem nej vystavujú dvaja muži. Sochár Pavol Dubina kreuje najmä menšie výtvory zo železa a podieľal sa aj na tvorbe sochy Milana Rastislava Štefánika v Bratislave. Výtvarník Juraj Sloboda má záľubu v inom materiáli. Sklenými obrazmi zachytáva i vesmír, či dokonca znovuzrodenie.
O hudobný sprievod vernisáže sa postarala dvojica pedagógov zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch, klaviristka Mária Marcinková a huslista Štefan Berky. Po uvedení výstavy si zúčastnení okrem pagáčikov pochutili aj na slávnostnej torte s guľatou číslovkou 200, pripravenou žiakmi Strednej odbornej školy obchodu a služieb Mojmírova.
Dvojstú výstavu si v Galérii Fontána môžete pozrieť do 1. novembra.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 20. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel